Φυτεία κάνναβης σε απόκρημνη δασωμένη πλαγιά

Φυτεία κάνναβης σε απόκρημνη δασωμένη πλαγιά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Περιπετειώδης ήταν ο εντοπισμός φυτείας με 750 δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή της Αιγιαλείας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών χρειάστηκε να περπατήσουν πέντε ώρες για να τη βρουν, αλλά και να καταδιώξουν μέσα στο δάσος δύο από τους καλλιεργητές. Συνέλαβαν έναν 35χρονο, ενώ αναζητούν δύο υπηκόους Αλβανίας.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό της φυτείας ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, μετά αξιοποίηση στοιχείων για την υπόθεση. Ομως, λόγω του δύσβατου της περιοχής, οι αστυνομικοί άφησαν τα αυτοκίνητα κοντά στον ποταμό Σελινούντα και στη συνέχεια άρχισαν να περπατούν μέσα στο δάσος, δίπλα από το ποτάμι. Επειτα από περίπου πέντε ώρες έφθασαν κοντά στη φυτεία, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο συλληφθέντα και έναν ακόμη συνεργό του, οι οποίοι βρίσκονταν σε πρόχειρο παρατηρητήριο που είχαν φτιάξει, για να επιτηρούν τη φυτεία και την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε καταδίωξη.

Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, η φυτεία καλλιεργείτο σε έκταση τριών στρεμμάτων, εκτεινόμενη σε διάφορα επίπεδα, ενώ δίπλα υπήρχαν δέντρα και βλάστηση, ώστε να υπάρχει φυσική κάλυψη. Παράλληλα, ο 35χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του είχαν φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα μέσα στο οποίο διέμεναν, αφού δεν ήταν εύκολη η μετακίνηση, ενώ για το πότισμα της φυτείας είχαν αναπτύξει υπέργειο λάστιχο, μήκους 200 μέτρων, ώστε να αντλούν νερό από κοντινή πηγή.

Μετά τον εντοπισμό της φυτείας, οι αστυνομικοί έπρεπε να ξεριζώσουν τα δενδρύλλια, ώστε να τα μεταφέρουν ολόκληρα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Ομως κάτι τέτοιο κρίθηκε δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής και της μεγάλης απόστασης από τον κοντινότερο δρόμο.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από την Πυροσβεστική ένα ελικόπτερο τύπου Σούπερ Πούμα, ώστε να μεταφερθούν τα δενδρύλλια. Ομως, όταν το ελικόπτερο έφθασε πάνω από την απόκρημνη περιοχή, ο πιλότος δεν μπορούσε να το κρατήσει με ασφάλεια σταθερό, λόγω των ανέμων που έπνεαν, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η φόρτωση των δενδρυλλίων. Τότε, ελήφθη η απόφαση να μεταφερθούν τα δενδρύλλια από τους αστυνομικούς, μέχρι το σημείο όπου μπορούσαν να φθάσουν αυτοκίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή