Πρόσωπα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 235 ταινίες προβάλλονται στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σεράγεβο έως τις 18 Αυγούστου και πριν ακόμη ολοκληρωθεί δίνονται, ως είθισται, τα διάφορα τιμητικά βραβεία. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν (φωτ.), τιμημένος τρεις φορές με Οσκαρ, τιμήθηκε στο Σεράγεβο για την εξαιρετική συμβολή του στην κινηματογραφική τέχνη με το βραβείο Honorary Heart. Το Φεστιβάλ του Σεράγεβο εγκαινιάστηκε το 1995 ως αντίδραση στην καταστροφή του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

(…) To δικό του όνειρο έκανε πραγματικότητα ο Σύρος ηθοποιός Bouzan Hadawi, ο οποίος πλέον χαμογελάει περιχαρής στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Σύρος ηθοποιός διέφυγε από τον πόλεμο, προερχόμενος από το Αλέπι, και στα 23 του χρόνια κατέφυγε στη Δύση όπου άρχισε τις σπουδές του με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, ο Bouzan δικαιούται να νιώθει περήφανος καθώς συμπεριελήφθηκε στη διανομή της νέας ταινίας του Αμερικανού σκηνοθέτη Μπράιαν ντε Πάλμα με τίτλο «Domino».

(…) Eνας από τους ελάχιστους σταρ του Χόλιγουντ που επιμένουν να γυρίζουν οι ίδιοι τις επικίνδυνες σκηνές, ο Τομ Κρουζ, προσέκρουσε σε τοίχο όταν αποπειράθηκε να πηδήξει από ένα κτίριο σε ένα άλλο για τις ανάγκες της ταινίας «Mission Impossible: 6» στο Λονδίνο. O 55χρονος ηθοποιός ήταν δεμένος, έτσι η ζωή του δεν κινδύνευσε, όμως στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το TMZ φαίνεται να κουτσαίνει σοβαρά, λίγο πριν καταρρεύσει δίπλα σε μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή