Η εθνική μπάσκετ ψάχνει να βρει «προσανατολισμό»

Η εθνική μπάσκετ ψάχνει να βρει «προσανατολισμό»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική μπάσκετ δέχθηκε ένα σημαντικό μάθημα από τη Σερβία στο Βελιγράδι και πλέον καλείται να διαχειριστεί άμεσα τα συμπεράσματα που βγήκαν μετά το βαρύ 93-61. Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνεχίζει να πονάει στο γόνατο και έδειξε ότι –καλώς ή κακώς– είναι ένα σύνολο που περιστρέφεται γύρω από τον άσο των Μπακς. Οταν αυτή η σταθερά απουσιάζει, τότε το σύνολο του Κώστα Μίσσα μοιάζει να βαδίζει χωρίς μπούσουλα. Αν βγει ο ρυθμός και «ανοίξει» το γήπεδο, τότε όλα καλά. Οταν ο αντίπαλος όμως οδηγήσει την ελληνική ομάδα σε σετ παιχνίδι, εκεί αρχίζουν και τα προβλήματα. Στατικότητα, τρίποντα απ’ όποιον βρει χώρο και προβλέψιμο μπάσκετ έκαναν εύκολη τη… ζωή των Σέρβων, με αποτέλεσμα να βρουν «οξυγόνο» στην επίθεση και να διαλύσουν την ελληνική άμυνα. Ζητούμενο λοιπόν η περιβόητη «χημεία», αλλά και η κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς και μόνον η σκέψη απουσίας του από το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ φαντάζει απαγορευτική.

Η Εθνική θα δώσει δύο αγώνες με τη Μ. Βρετανία στο Λονδίνο (18 και 19/8) και την επόμενη Τετάρτη (23/8) θα κάνει την πρόβα τζενεράλε στην Αθήνα και στο τουρνουά Ακρόπολις.

• Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι για τη νέα περίοδο ο Ματ Λοτζέσκι, με τον οποίο οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τις μεταγραφικές κινήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή