Γερά θεμέλια μέσα στο νερό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν, παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον έχει το ελληνικό πόλο, καθώς η νέα γενιά του αθλήματος, η εθνική νέων, έφτασε στην υψηλότερη διάκριση της κατηγορίας της κατακτώντας την πρωτιά στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Το χρυσό μετάλλιο έχει μεγαλύτερη αξία, διότι η επιτυχία ήρθε απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, την Κροατία (12-10 στα πέναλτι, κανονική διάρκεια 7-7). Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου (η πρώτη ήταν το 2001 στην Κωνσταντινούπολη).   

Η Εθνική προηγείτο με 7-6, αλλά δέχτηκε γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Η ψυχραιμία, όμως, που έδειξαν οι διεθνείς μας κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των πέναλτι τούς έδωσε τη νίκη.

Σε αυτό το σημείο στάθηκε και ο αρχιμάστορας της επιτυχίας, ο προπονητής Τεό Λοράντος: «Αξίζουν πολλά μπράβο οι αθλητές, γιατί το να παίζεις και να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια μέσα σε μια χώρα παραδοσιακή στην υδατοσφαίριση δείχνει τρομερό χαρακτήρα. Ηταν το βασικό στοιχείο που είχαν κατά κόρον σε αυτή τη διοργάνωση και έφερε την ομάδα στην κορυφή. Είχαμε προετοιμαστεί δύο μήνες, κυρίως ψυχολογικά, γιατί είναι ένα παιχνίδι μυαλού να παίζεις μια σειρά τέτοιων αγώνων. Ξέραμε ότι έπρεπε να στοχεύσουμε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο βασικός στόχος της ομάδας, όποια κι αν ήταν η έκβαση του αγώνα, είτε θετική είτε αρνητική, ήταν να μην επηρεάζεται η ψυχολογία της. Σε πολλά παιχνίδια κάναμε την ανατροπή γιατί το μυαλό μας ήταν καθαρό και μέναμε συγκεντρωμένοι. Είναι μια δικαίωση για τον χώρο. Θεωρώ ότι η παραγωγική διαδικασία είναι αυτή που δίνει τα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Τεό Λοράντος, κατά την άφιξη των παγκόσμιων πρωταθλητών στην Ελλάδα.

Η ομαδική δουλειά και η άριστη συνεργασία που υπήρχε ανάμεσα στους διεθνείς μας έφερε το θετικό αποτέλεσμα.

«Από την αρχή του τουρνουά είχαμε βάλει υψηλούς στόχους και όσο περνούσαν οι μέρες στην προετοιμασία και βλέπαμε ότι είμαστε δεμένοι σαν μια παρέα, σαν μια οικογένεια, πιστεύαμε στο χρυσό. Οτιδήποτε άλλο, για εμάς, ίσως, ήταν αποτυχία. Ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά όλοι μέσα μας αυτό λέγαμε», δήλωσε ο αρχηγός Γρηγόρης Καπετανάκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή