Τσίπρας: Περιορισμένης έκτασης η καταστροφή στην Αν. Αττική

Τσίπρας: Περιορισμένης έκτασης η καταστροφή στην Αν. Αττική

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περιορισμένης έκτασης» χαρακτήρισε την πυρκαγιά που έκαιγε για τρεις ολόκληρες μέρες στην βορειανατολική Αττική ο πρωθυπουργός, μιλώντας σήμερα σε πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης. Τώρα θα πάμε σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς, για να δούμε άμεσα τα μέτρα αποκατάστασης. Θέλω να πω, όμως, ότι η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη. Γύρω στα 15.000 στρέμματα περίπου. »

Ο Αλέξης Τσίπρας,που νωρίτερα είχε πετάξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τσίπρας: Περιορισμένης έκτασης η καταστροφή στην Αν. Αττική-1

Από το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο επίτευγμα», ζητώντας, από την άλλη, εγρήγορση.

Μέσω του ασυρμάτου απευθύνθηκε και σε όλους τους πυροσβέστες, εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και υπογράμμισε την υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων: επί τέσσερα μερόνυχτα έδωσαν μάχη με τη φωτιά και κατάφεραν να την περιορίσουν χωρίς ανθρώπινα θύματα. «Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε», συν τοις άλλοις γιατί όλοι –Πυροσβεστική, Τ.Α., εθελοντές, τοπική κοινωνία- αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς πανικό, με ψυχραιμία και συντονισμό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε επιπλέον ειδική αναφορά στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων («πήρατε τα παιδιά στα χέρια», είπε χαρακτηριστικά), ενώ αναφέρθηκε επίσης και στη δύσκολη μορφολογία του εδάφους αφενός, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αφετέρου: είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ΕΜΥ δίνει τοπική πρόγνωση 4-5 Μποφόρ, οι άνεμοι έπνεαν πολύ πιο ισχυροί στις πληγείσες περιοχές, λόγω του μικροκλίματος.

Τσίπρας: Περιορισμένης έκτασης η καταστροφή στην Αν. Αττική-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε εγρήγορση και για το υπόλοιπο του Αυγούστου, λόγω των μελτεμιών.

Την ενημέρωση του πρωθυπουργού και την επίσκεψή του στο πεδίο των επιχειρήσεων των πυροσβεστών θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να  εκτιμηθούν οι εξελίξεις στα πυρινα μέτωπα ανα την επικράτεια με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικων Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τοσκα, του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουραρη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππα και του κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακοπουλου καθώς και του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή