Τσαβούσογλου: Σε εμφύλιο μπορεί να οδηγήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων

Τσαβούσογλου: Σε εμφύλιο μπορεί να οδηγήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, που σχεδιάζουν να διεξαγάγουν οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ, θα κάνει την κατάσταση στην περιοχή χειρότερη και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η αυτόνομη κουρδική περιφέρεια του Ιράκ έχει πει ότι θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στις 25 Σεπτεμβρίου παραμερίζοντας τις διεθνές προειδοποιήσεις, περιλαμβανομένης εκείνης από την Τουρκία, ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με τη Βαγδάτη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Στην ίδια συνέντευξη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Ρωσία αντιλαμβάνεται καλύτερα από τις ΗΠΑ τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην κουρδική πολιτοφυλακή (YPG), διεμήνυσε ο υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο TRT ο Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι ο επικεφαλής του Ρωσικού στρατού πρόκειται να επισκεφθεί την χώρα προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην επαρχία του Ιντλίμπ, την οποία έχει υπό τον έλεγχό του ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Η Ουάσιγκτον προμηθεύει με όπλα τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, η οποία θεωρεί την πολιτοφυλακή παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης πως ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου θα επισκεφθεί την Τουρκία προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών που συνδέονται με ένα πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή