Συνελήφθη 63χρονος για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα

Συνελήφθη 63χρονος για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη 63χρονος για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα χθες Τρίτη, αφού εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, οι όποιοι εκτελούσαν υπηρεσία επιτήρησης και κατόπτευσης δασικών περιοχών για την πρόληψη πυρκαγιών, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο σε δασική περιοχή της Πάρνηθας, όπου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση λόγω υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ σε κοντινή απόσταση και μάλιστα σε σημείο, το οποίο δεν ήταν άμεσα αντιληπτό από διερχόμενα οχήματα, βρέθηκε σταθμευμένο το αυτοκίνητο του.

Στο αυτοκίνητό και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από αντικείμενα ικανά να χρησιμοποιηθούν, αυτούσια ή σε συνδυασμό, ως εμπρηστικοί μηχανισμοί για την πρόκληση πυρκαγιάς, όπως αναπτήρες, κεριά, σπίρτα βραδείας καύσης, δοχεία και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, καπνογόνα και κροτίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα επεδείχθησαν σε κλιμάκιο Αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, οι όποιοι επιβεβαίωσαν ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μπορούν να χρησιμοποιηθούν – αυτούσια ή σε συνδυασμό – ως εμπρηστικοί μηχανισμοί για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται περαιτέρω και η εμπλοκή του συλληφθέντα σε περιπτώσεις εμπρησμών, στην ίδια περιοχή κατά το παρελθόν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή