ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: 600 μετανάστες διασώθηκαν σε μια μέρα

Στη διάσωση περίπου 600 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε 15 πλεούμενα και ένα τζετ σκι στα ύδατα ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ισπανία, προχώρησαν την Τετάρτη οι ισπανικές αρχές.

Ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν βρίσκονται τουλάχιστον 35 ανήλικοι, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, 7.642 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού, έναντι 2.763 την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Πάνω από 120 άτομα εκτιμάται ότι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η Ισπανία ενδέχεται να ξεπεράσει την Ελλάδα φέτος σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης κάνοντας λόγο για άφιξη περισσότερων από 9.000 μεταναστών όλο τον χρόνο. Ετσι ανεβαίνει στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες αφίξεις στην Ε.Ε., πίσω μόνο από την Ιταλία. 

Στις αφίξεις από τη θαλάσσια οδό προστίθενται οι μετανάστες, που είναι όλο και περισσότεροι, οι οποίοι καταφέρνουν να μπουν στη Θέουτα και τη Μελίγια, δύο ισπανικούς θύλακες στα βόρεια του Μαρόκου, που αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ, BBC. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ