Ο πρωθυπουργός «παρών» αφού έσβησε η φωτιά

Ο πρωθυπουργός «παρών» αφού έσβησε η φωτιά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επανεμφάνιση του πρωθυπουργού που… κρύφτηκε πίσω από το Twitter μέχρι να σβήσει η φωτιά, καθώς και στη συνολική ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού του κυβερνητικού μηχανισμού εστίασαν την κριτική τους για την πτήση του Αλέξη Τσίπρα πάνω από τα καμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αφού βέβαια έσβησε η φωτιά, εμφανίστηκε και ο κ. Τσίπρας εγκαταλείποντας το προσφιλές του Τwitter», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, στην οποία ασκείται έντονη κριτική και στους υπουργούς που «ξεφουρνίζουν παραμύθια για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους». «Ούτε μια συγγνώμη όμως για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ούτε καν αναζητήθηκαν οι ευθύνες των αρμοδίων. Ολα καλώς καμωμένα….», σημειώνει σε ειρωνικό τόνο η Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για υπεροψία και θράσος. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης (τηλεόραση Alpha) στεκόταν στις καταγγελίες από τους αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος για την ανεπάρκεια και την έλλειψη σχεδιασμού και κατηγορούσε την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα ότι «κουνάνε το δάχτυλο αντί να απαντήσουν στις καταγγελίες και ενώ τέσσερις μέρες έλειπαν». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος (μιλώντας στην ΕΡΤ) κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει «επιτέλους κάτι αριστερό και προοδευτικό»: να σταματήσει τις χαριστικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Με μεγάλη δόση ειρωνείας αντιμετώπισε και το Ποτάμι την επανεμφάνιση του πρωθυπουργού. «Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης. Παραλληλίζοντας μάλιστα την κυβερνητική τακτική με αυτήν που ακολουθεί στα της οικονομίας, σχολίασε: «Τα ίδια και με την οικονομία. “Το μη χείρον βέλτιστον”».

Στο «ματωμένο πλεόνασμα», για το οποίο «καμαρώνει» η κυβέρνηση και το οποίο διαμορφώνεται, εκτός των άλλων, και από «τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο αποδίδει ευθύνες τόσο σε αυτήν την κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ζητώντας να αναγνωριστεί έμπρακτα το έργο των πυροσβεστών, όπερ σημαίνει «την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρέος, επικίνδυνου και ανθυγιεινού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή