Το δημοφιλέστερο tweet του Ομπάμα

Το δημοφιλέστερο tweet του Ομπάμα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μια παραπομπή σε ρήση του Νέλσον Μαντέλα την οποία έκανε την Κυριακή στο Twitter ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε το πιο «αγαπημένο» tweet της ιστορίας αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανακοίνωσε το Twitter.

«Κανένας δεν γεννιέται μισώντας κάποιον άλλον εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής του ή της θρησκείας του», έγραψε την Κυριακή ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Χθες το μήνυμα του Ομπάμα στο Twitter είχε 3,1 εκατ. likes και είχε αναμεταδοθεί 1,3 εκατ. φορές. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εκφράσθηκε με άλλον τρόπο για το θέμα, παρά μόνο μ’ αυτή την παραπομπή στον μεγάλο αντιστασιακό του απαρτχάιντ εικονογραφημένη με μια φωτογραφία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ να χαμογελά σε τέσσερα παιδιά, ανάμεσα στα οποία ένα μαύρο κοριτσάκι κι ένα κατάξανθο μωρό, που τον κοιτάζουν από ένα παράθυρο.

Ο Ομπάμα δημοσιοποίησε επίσης τη συνέχεια αυτής της ρήσης του Νέλσον Μαντέλα σε δύο άλλα μηνύματα χωρίς φωτογραφία, τα οποία είχαν μικρότερη επιτυχία: «Οι άνθρωποι οφείλουν να μάθουν να μισούν και, αν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να μάθουν να αγαπούν, επειδή η αγάπη ξεπηδάει φυσικότερα από την ανθρώπινη καρδιά απ’ ό,τι το αντίθετό της». Εξι από τα δέκα δημοφιλέστερα tweets στην ιστορία ανήκουν στον Ομπάμα, είτε στον προσωπικό του λογαριασμό @BarackObama είτε στον επίσημο με την ιδιότητα του πρώην προέδρου (@POTUS44). Ο αριθμός των likes για το tweet του Ομπάμα κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 2,7 εκατ. που είχαν δηλώσει ότι τους άρεσε το μήνυμα της Αριάνα Γκράντε μετά την επίθεση στη συναυλία της στο Μάνσεστερ, όπου 22 άτομα είχαν σκοτωθεί στην τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Μαΐου.

Ο Ομπάμα χρησιμοποιεί μόνο σποραδικά το μέσο από τον Ιανουάριο, «τιτιβίζοντας» μόλις λίγες φορές τον μήνα για να παρέμβει σε δημόσιες συζητήσεις. Είναι ασαφές κατά πόσον ο ίδιος ο Ομπάμα χειρίζεται τον λογαριασμό του ή αν το κάνει το επιτελείο του που είναι αρμόδιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή