Χιμένεθ: Να μη δώσουμε χώρους

Χιμένεθ: Να μη δώσουμε χώρους

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι Βελγίου είναι από χθες το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπου απόψε (ώρα έναρξης 21.45) θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν από την αναχώρηση της αποστολής της ΑΕΚ από το αεροδρόμιο των Σπάτων, ο τεχνικός της Μανόλο Χιμένεθ ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει η ομάδα του να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

«Πάμε εκεί για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας είναι μια γρήγορη ομάδα, που προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μην τους δώσουμε χώρους για να μας επιφυλάξουν εκπλήξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Και πρόσθεσε: «Το βασικό είναι να έχουμε μια ζυγαριά και να δούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με τον αντίπαλο. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρεις, να μη δεχθείς γκολ και να μη χάσεις. Στα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ είναι ξεκάθαρο ότι δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Παρόλο όμως που δεν έκανε ούτε ο αντίπαλος, δεχθήκαμε τρία γκολ». Ο Ισπανός προπονητής εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει σύστημα 3-5-2, τοποθετώντας τρεις ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας. Σε αντίθεση περίπτωση, θα επιλέξει σύστημα 4-3-3.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μπριζ, Ιβάν Λέκο, τόνισε: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που γνωρίζω πολύ καλά, που παίζει πολύ συγκροτημένα και δεν θα μας κάνει δώρα. Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Θα πρέπει να παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Ξέρουμε πως έχουμε την ποιότητα για να κυριαρχήσουμε στην αναμέτρηση και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη». Στο Μπριζ μετέβη χθες και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, για να παρακολουθήσει από κοντά το αποψινό ματς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή