Η προσφορά Ελλήνων της Διασποράς

Η προσφορά Ελλήνων της Διασποράς

Κύριε διευθυντά

Σας γράφω με αφορμή άρθρο σας στην «Καθημερινή» της Κυριακής με τίτλο «Η καινούργια Διασπορά» και σχετικά με την εντροπία της «καινούργιας Διασποράς». Τη θεωρία αυτή της «κριτικής μάζας» Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι θα επιστρέψουν και θα σώσουν τον τόπο, την ακούω από τα παιδικά μου χρόνια. Σε μισόν αιώνα γνώρισα –και θαύμασα– διακεκριμένους Ελληνες βιομηχάνους, καθηγητές, τραπεζίτες, και πυρηνικούς φυσικούς της Διασποράς οι οποίοι άφησαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες στο εξωτερικό για να βοηθήσουν τον τόπο των προγόνων τους. Πρόσφεραν πολλά στη χώρα, χωρίς απαραιτήτως όλοι να αναγνωριστούν. Ενα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ…

Το όνειρο αυτής της «κριτικής μάζας» ξέφτισε μαζί με τις προοπτικές της πυρηνικής ενέργειας. Από έλλειψη εντροπίας ή ντροπής. Μακάρι η προσφορά της «καινούργιας Διασποράς» να εκτιμηθεί περισσότερο.

Α. Μωυσης, Καλιφόρνια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή