Κύπρος: Πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης την Παρασκευή

Κύπρος: Πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης την Παρασκευή

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την διεξαγωγή πολυεθνικής άσκησης, έρευνας και διάσωσης νοτιοδυτικά της Πάφου ανακοίνωσε για αύριο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής και για τον σκοπό αυτό δεσμεύτηκε με NOTAM περιοχή έκτασης περίπου 3.500 ναυτικών μιλίων, που ξεκινά από απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Πάφου και εκτείνεται μέχρι και 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά και με πλάτος περίπου 50 ναυτικών μιλίων προς τα βορειοδυτικά.

Η έκταση αυτή καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής στην οποία κινείται παράνομα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros». Το πρωί βρισκόταν δυτικά της Πέγειας και σε απόσταση περίπου 18 ναυτικών μιλίων από τις ακτές. Μαζί του πλέει και το συνοδευτικό σκάφος «Bravo Supporter».

Παράλληλα, άσκηση έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με δεύτερη ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, θα διεξάγεται στα ανοικτά του κόλπου της Λάρνακας.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή