Αρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον «2ο Sailing Marathon»

Αρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον «2ο Sailing Marathon»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία διοργάνωση ακόμα πιο επιτυχημένη από την περσινή έχουν ως στόχο οι διοργανωτές του «Sailing Marathon». Ήδη έχουν αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής, ενώ αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα δε θα περιλαμβάνει μόνο τον ιστιοπλοϊκό αγώνα, αλλά και training camp για τις περισσότερες από τις κατηγορίες σκαφών που θα βρεθούν στις 30 Σεπτεμβρίου στη γραμμή εκκίνησης, στην θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Το «Sailing Marathon» είναι ένας πρωτοποριακός αγώνας ιστιοπλοΐας όπου αγωνίζονται μαζί όλες οι κατηγορίες (ολυμπιακές και μη) και χάρη στο σύστημα καταμέτρησης τα μεγαλύτερα σκάφη χαρίζουν χρόνο στα μικρότερα. Ετσι, την περσινή χρονιά οι παλαιοί ιστιοπλόοι βρέθηκαν αντίπαλοι ή συναθλητές με τα παιδιά τους, φερέλπιδες αθλητές κατάφεραν να υπερισχύσουν των καταξιωμένων και όλοι μαζί απόλαυσαν ένα αγώνα που φέρει, πλέον, τον τίτλο «η γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας». Πήραν μέρος 160 σκάφη από 14 κατηγορίες. 

«Σκοπός του «Sailing Marathon» είναι να προσφέρει κάθε χρονιά, κάτι παραπάνω στο αγαπημένο μας άθλημα και τους εκπροσώπους του. Το 2017, παράλληλα με τον αγώνα, θα διεξαχθούν training camp στις περισσότερες κλάσεις. Επιπλέον θα δοθεί η ευκαιρία σε πολύ κόσμο, να γνωρίσει και να έρθει σε επαφή με τον χώρο της ιστιοπλοΐας και να ζήσει μία μοναδική ιστιοπλοϊκή εμπειρία», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων και προπονητής των Ολυμπιονικών, Μάντη – Καγιαλή, ο Γεράσιμος Ωρολογάς.

Ο «2ος Sailing Marathon» θα διεξαχθεί χάρη στη συνεργασία της «Sailing Marathon Team» και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων για τους αγώνες είναι μεγάλο και, όλα δείχνουν, ότι θα υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή