Ηγέτες του κόσμου καταδικάζουν την επίθεση στη Βαρκελώνη

Ηγέτες του κόσμου καταδικάζουν την επίθεση στη Βαρκελώνη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τριήμερο επίσημο πένθος για τα θύματα της «τζιχαντιστικής επίθεσης», όπως την αποκάλεσε, ενώ την απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων εξέφρασαν πολιτικοί εντός και εκτός συνόρων.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, στο οποίο αναφέρει, «Είναι δολοφόνοι, τίποτα παραπάνω από εγκληματίες που δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, και θα κάνουν ότι χρειάζεται για να βοηθήσουν», είπε και πρόσθεσε, «Να είστε σκληροί και δυνατοί, σας αγαπούμε!». 

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας στην οποία έχουν γίνει μερικές από τις αιματηρότερες επιθέσεις τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια, είπε σε tweet του, «Όλες μου οι σκέψεις και η αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της τραγικής επίθεσης στη Βαρκελώνη».

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα. Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης. Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα».

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγκελας Μέρκελ, καταδίκασε την «αποτρόπαιη» επίθεση. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται με βαθιά θλίψη στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Βαρκελώνη — στεκόμαστε με αλληλεγγύη και φιλία στο πλευρό των Ισπανών», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φοβερής επίθεσης που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό», τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. «Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή