Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε τα πάντα μέσα σε έξι λεπτά ο ΠΑΟ

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε τα πάντα μέσα σε έξι λεπτά ο ΠΑΟ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά και λάβρα ο Παναθηναϊκός στο καμίνι της Λεωφόρου για 60 λεπτά, βυθίστηκε στη δίνη ενός απίστευτου μπλακ άουτ, δέχθηκε τρία απανωτά γκολ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο μέσα σε έξι λεπτά και σκόρπισε στους πέντε ανέμους το καθαρό προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχε πάρει, κάνοντας μια υπέρβαση από τα παλιά. Η νίκη των Βάσκων με 3-2 τούς δίνει πλέον τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά, εκτός από την πικρία του αποτελέσματος, άφησε στον Παναθηναϊκό την υπερηφάνεια ότι κοίταξε κατάματα έναν ανώτερο αντίπαλο και έχασε άδοξα την ευκαιρία να πάει στη ρεβάνς με πολλές πιθανότητες να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, διατήρησαν για μισή ώρα πίεση στην άμυνα των Βάσκων και κυριάρχησαν ξεκάθαρα μέχρι την ώρα που άνοιξαν το σκορ με τον Λουντ στο 29΄, με ντρίπλα και εξαιρετικό πλασέ του Φινλανδού ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Μολίνς σε σέντρα του Καμπέσας από δεξιά. Μετά το γκολ η Μπιλμπάο κέρδισε μέτρα και 3-4 στημένα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να πιέσει, αλλά η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά και πήγε με ασφάλεια στα αποδυτήρια, χωρίς να δεχθεί καμία ουσιαστική απειλή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Με πολύ καλό πρέσινγκ και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει ασφαλής και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα όμορφο δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Καμπέσας στο 55΄ ύστερα από υπέροχη προσπάθεια του (κορυφαίου ξανά) Λουντ.

Η αντίδραση της Μπιλμπάο ήλθε μεθοδικά και οργανωμένα. Οι Βάσκοι ανέβασαν τις γραμμές τους, άρχισαν να πιέζουν τους «πράσινους» και κατάφεραν να κάνουν μέσα σε λίγα λεπτά μια μυθική ανατροπή, με δύο γκολ σχεδόν καρμπόν (μακρινή σέντρα στο πίσω δοκάρι), πρώτα με κεφαλιά του Αντούριθ 68΄ και εν συνεχεία με κοντινό σουτ του Ντε Μάρκο στο 71΄, συν άλλο ένα από πέναλτι του Αντούριθ στο 74΄, ύστερα από άτσαλο μαρκάρισμα του Μολέντο στον Ινιάκι Γουίλιαμς. Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση εκδηλώθηκε με ένα ωραίο σουτ του Ζέκα στο 76΄ και ένα χαμένο τετ α τετ του Δώνη στο 91΄, με τον κόσμο να επιβραβεύει με ένα θερμό χειροκρότημα την προσπάθειά του, παρά την πικρή ήττα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Ρέις, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Μολίνς (72΄ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν (51΄ Λουτσιάνο), Καμπέσας (84΄ Δώνης)

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγκα, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Βέσκα, Μπενιάτ (77’ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57’ Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρθία, Μουνιαϊν (84’ Σουσαέτα), Αντούριθ.

• Μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα πήρε χθες ο Αντρές Τσάβες. «Είμαι έτοιμος, ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Ακόμα δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου και να μπω αμέσως στο κλίμα», δήλωσε από τις εξέδρες της Λεωφόρου ο Αργεντινός επιθετικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή