Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Τηλέτυπος»

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Τηλέτυπος»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς την παρουσία των ίδιων των μεγαλομετόχων της «Τηλέτυπος», αλλά εκπροσώπων αυτών, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας κατά την οποία ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιό της. Αγνωστες παρέμειναν οι προθέσεις των μετόχων σχετικά με την απαραίτητη για την κανονική επαναλειτουργία του Mega Channel αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς μόνο ο εκπρόσωπος της Dimera (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) τοποθετήθηκε επί του ζητήματος αυτού. Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του 71,95% των δικαιωμάτων ψήφου.

Πενταμελές

Υστερα από πρόταση εκπροσώπου της εταιρείας Elkin Holdings (σ.σ. πρόκειται κατά πληροφορίες για εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη) επί της οποίας δεν διατυπώθηκε κάποια αντίθετη άποψη, ορίστηκε νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, η θητεία του οποίου θα είναι πενταετής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους κ. Παναγιώτη Παπανελόπουλο, Γιώργο Μήτραινα, Γιώργο Δημάκη, Μάρκο Χητά και Παντελή Ντίλλη. Το προσεχές διάστημα, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα. Οπως είναι φανερό από το νέο διοικητικό συμβούλιο απουσιάζουν τα ηχηρά ονόματα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι και τον Ιούλιο, όταν τη διοίκηση ασκούσαν οι ίδιοι οι μέτοχοι. Από τα παραπάνω πρόσωπα αξίζει να επισημάνουμε τον κ. Γ. Μήτραινα, ο οποίος είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Μαρινόπουλος», θέση την οποία ανέλαβε από την 1η Μαρτίου 2017, μετά την αποχώρηση από τη διοίκηση των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου και τη μεταβίβαση της υπόλοιπης εταιρείας στον όμιλο «Σκλαβενίτη».

Παρέμβαση για το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έγινε μόνο από τον εκπρόσωπο της Dimera, η οποία κατέχει το 19,63% της «Τηλέτυπος». O εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη επανέλαβε όσα είχε αναφέρει η Dimera σε επιστολή της προς την Alpha Bank (διαχειρίστρια του κοινού ομολογιακού δανείου που έχει χορηγηθεί στην «Τηλέτυπος» στα τέλη Μαΐου), ότι δηλαδή προτίθεται να εισφέρει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο εκπρόσωπος της Dimera υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η εξόφληση των πληρωμών προς τους εργαζομένους του τηλεοπτικού σταθμού. Με την παρέμβαση αυτή, πάντως, διαψεύστηκαν για μία ακόμη φορά σενάρια που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να έχει πουλήσει τη συμμετοχή του στο Mega Channel σε άλλον επιχειρηματία.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης, εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να ενημερωθούν για την ύπαρξη οδικού χάρτη με στόχο την κανονική επαναλειτουργία του καναλιού για να λάβουν, ωστόσο, την απάντηση από το προεδρείο ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένο γι’ αυτό το ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή