ΚΟΣΜΟΣ

Economist κατά Τραμπ: «Ακατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ»

Εξώφυλλο του περιοδικού The Economist από τον Jon Berkeley.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σφοδρή κριτκή εξαπολύει το περιοδικό Economist στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αφήνοντας σαφείς αιχμές για σύνδεση του Προέδρου των ΗΠΑ με την ακροδεξιά. Μάλιστα το εξώφυλλο του γνωστού περισοδικού δείχνει τον Τραμπ να μιλάει μέσω τηλεβόα ο οποίος έχει τη μορφή της λευκής κουκούλας της Κου Κλουξ Κλαν. 

Το αιχμηρό εξώφυλλο συνοδεύεται από κείμενο το οποίο με αφορμή τη στάση του Τραμπ στα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, σημειώνει ότι «δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ». Το δημοσίευμα υπενθυμίζει στους αναγνώστες την τελευταία δήλωσή του Αμερικανού πρόεδρου με την οποία κατηγόρησε και τις δύο πλευρές για τα επεισόδια «δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποια από τις δύο (πλευρές) είναι πιο κοντά στην καρδιά του», σχολιάζει το περιοδικό.

«Η ασταθής αντίδρασή του στέλνει ένα τρομερό μήνυμα στους Αμερικανούς», γράφει το Economist και προσθέτει ότι παρόλο που δεν είναι ακροδεξιός είναι «μακριά από το να είναι ο σωτήρας των Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρός τους είναι πολιτικά ανάρμοστος, ανήθικος και ιδιοσυγκρασιακά ακατάλληλος για το αξίωμα». 

«Ο Τραμπ δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Αντί να αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του είναι να τιμά το αξίωμα που έχει κληρονομήσει, ο Τραμπ ενδιαφέρεται μόνο να τιμά τον εαυτό του και να αυτοαποθεώνεται για τα υποτιθέμενα επιτεύγματά του», συμπληρώνει το περιοδικό. 

Πηγή: The Economist. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ