Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος κατά των επιθέσεων στην Ισπανία

Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος κατά των επιθέσεων στην Ισπανία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποτροπιασμό του για τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», αλλά και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον ισπανικό λαό.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία και τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα και η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων», τονίζει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και συμπαραστεκόμαστε στα θύματα, τις οικογένειές του και στον ισπανικό λαό» ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η συνεχιζόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα καλεί για περισσότερη συνεργασία τα κράτη – μέλη της ΕΕ και την σφυρηλάτηση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα μας. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και ενότητα», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία και ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες και να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. «Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού και εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος» είπε ακόμη, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».

«Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο. Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία. Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή