ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σοκαρισμένη είναι σήμερα η διεθνής κοινότητα από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βαρκελώνη όταν λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Τα ξημερώματα, οι ισπανικές αρχές απέτρεψαν δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στον παραλιακό δρόμο θερέτρου της Καταλονίας Καμπρίλς. Η δεύτερη αυτή επίθεση, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε περί τις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης. 

 

Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά. Ωστόσο, περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόν ανέφερε λίγο αργότερα στον τοπικό ραδιοσταθμό RAC1 ότι οι ζώνες με τα εκρηκτικά ήταν ψεύτικες.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επτά πολίτες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες έπεσε πάνω τους. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Παρόλο που την ευθύνη της επίθεσης δεν έχει λάβει ακόμη κανείς, η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης στη Βαρκελώνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος

 
Στο πλαίσιο αυτό, δεν έχει ακόμη διασαφηνιστεί αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς. Η αστυνομία άφησε να εννοηθεί ότι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται. 
 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ