Θα αναλάβει δημόσιο ρόλο η Μπριζίτ Μακρόν

Θα αναλάβει δημόσιο ρόλο η Μπριζίτ Μακρόν

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγος του Γάλλου προέδρου, διαβεβαιώνει, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, πως θα αναλάβει τον «δημόσιο ρόλο» της με πλήρη διαφάνεια, έπειτα από την πολεμική που προκάλεσαν τα σχέδια να της δοθεί ένα επίσημο καθεστώς.

Σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Elle, η 64χρονη πρώην εκπαιδευτικός μιλάει επίσης για το ασυνήθιστο ζευγάρι που σχηματίζει με τον κατά 24 χρόνια νεότερο σύζυγό της.

Η δημιουργία ενός επίσημου στάτους Πρώτης Κυρίας, όπως στις ΗΠΑ, είχε εξετασθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν μέχρι που μια διακήρυξη που εναντιωνόταν στην προοπτική αυτή συγκέντρωσε περισσότερες από 300.000 υπογραφές μέσα σε τρεις εβδομάδες. «Οπως όλες οι προκάτοχοί μου, θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο μου, όμως οι Γάλλοι θα γνωρίζουν πλέον ποια μέσα έχουν τεθεί στη διάθεσή μου», λέει σ’ ένα πρώτο απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του περιοδικού. Ο ρόλος αυτός «θα καθορισθεί όχι από ένα νόμο, αλλά από ένα χάρτη διαφάνειας» που θα επισημαίνει ότι «δεν λαμβάνει αμοιβή» και θα διευκρινίζει τις «αποστολές και τα μέσα» της, προσθέτει η Μπριζίτ Μακρόν.

Σε μια χώρα που οι προεδρικές σύζυγοι έχουν αντιμετωπίσει ποικίλες και συχνά δύσκολες καταστάσεις, κανένα κείμενο δεν ορίζει το πλαίσιο ούτε τα μέσα για τη δράση τους. Η μελλοντική χάρτα διαφάνειας, που θα ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες, αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσει τη σημερινή κατάσταση, διευκρίνισε την Τετάρτη

Η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει τρεις συνεργάτες – δύο προεδρικούς συμβούλους αποσπασμένους σε αυτήν και μία γραμματέα.

«Στον ιστότοπο του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων θα ανεβαίνουν τα ραντεβού μου, οι υποχρεώσεις μου, ώστε οι Γάλλοι να ξέρουν ακριβώς τι κάνω». «Το σημαντικό είναι να είναι όλα πολύ καθαρά», υπογραμμίζει η πρώην καθηγήτρια Φιλολογίας, η οποία σύμφωνα με το περιβάλλον της θα μπορούσε να ασχοληθεί με υποθέσεις με κοινό στοιχείο την εκπαίδευση και τις ειδικές ανάγκες.

Πάντα στο πλευρό του συζύγου της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συχνά στα εξώφυλλα των περιοδικών, μετά την εκλογή της 7ης Μαΐου η Μπριζίτ Μακρόν ήταν στο έπακρο διακριτική.

Η αποκλειστική συνέντευξή της, εικονογραφημένη με φωτογραφία της που την εικονίζει με τζιν και σακάκι, προβάλλεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Elle που κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία, αλλά και στα εξώφυλλα πολλών διεθνών εκδόσεων του περιοδικού.

Στη συνέντευξή της, η Μπριζίτ Μακρόν αναφέρεται επίσης στη σχέση της με τον σύζυγό της, αστειευόμενη σχετικά με τα 24 χρόνια που τους χωρίζουν. «Το μόνο ελάττωμα του Εμανουέλ είναι πως είναι νεότερός μου», λέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή