Ν.Δ.: Αόρατος θεατής ο πρωθυπουργός

Ν.Δ.: Αόρατος θεατής ο πρωθυπουργός

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα πύρινα μέτωπα υποχώρησαν, τα πολιτικά «αποκαΐδια», όμως, μένουν. Και φαίνεται ότι θα παραμείνουν, καθώς για την αξιωματική αντιπολίτευση οι πυρκαγιές αποτελούν ακόμη μια απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια κρίση, πόσο μάλλον με έναν πρωθυπουργό που παίζει τον ρόλο του «αόρατου θεατή» των εξελίξεων.

Και ενώ η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί τους πολίτες «πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια», κύκλοι της Πειραιώς θύμιζαν ότι τις δύσκολες ώρες που καίγονταν μεγάλες εκτάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εξαφανισμένος και ότι αρκέστηκε να συντονίζει τους επιτελείς του μέσω Twitter. Και επέμεναν ότι παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποίησε εγκαίρως για την ανεπάρκεια των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και την ανάγκη επιχειρησιακού σχεδιασμού και ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, ο πρωθυπουργός «επέλεξε να λείπει σε διακοπές, επιδεικνύοντας ανευθυνότητα και ανικανότητα». Την ίδια ώρα, η εγκατάλειψη της θεωρίας περί σχεδίου αποσταθεροποίησης από τον Νίκο Τόσκα, προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει «ούτε τα ψέματά της».

Η Πειραιώς συμπληρώνει το κάδρο ενός «άφαντου» πρωθυπουργού και «αόρατου συντονιστή» της επιχείρησης κατάσβεσης (με αφορμή την τετραήμερη εξαφάνισή του), με την ουσία των ευθυνών για την ολιγωρία του κυβερνητικού μηχανισμού απέναντι σε μια μεγάλη κρίση και εντέλει την κυβερνητική ανικανότητα. Τακτική που ακολουθεί σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας με αιχμή την οικονομία και την οποία θα συνεχίσει ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και καταθέτοντας παράλληλα τις δικές της προτάσεις, όπως υπέδειξε η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιπυρική προστασία και τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής.

Στη γραμμή αποδόμησης του πρωθυπουργού κινήθηκε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης (Πρακτορείο FM) χαρακτηρίζοντας «τραγικό» το αποτέλεσμα των πυρκαγιών και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «άφησε τη χώρα στην τύχη της». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μάλιστα έβαλε στο κάδρο και τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, θυμίζοντας ότι κι εκείνος είναι εξαφανισμένος. Για «εξαφανισμένο» πρωθυπουργό έκανε λόγο και ο Μάκης Βορίδης (ρ/σ Παραπολιτικά 90,1). Απαντώντας στις επικρίσεις του Πάνου Σκουρλέτη ότι η Ν.Δ. προ μηνών καταψήφισε την κυβερνητική πρόταση για τη μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το επιχείρημα της Ν.Δ. δεν ήταν η απόλυση των πενταετών, αλλά «η άμεση και οριστική λύση του ζητήματος (σ.σ. θέση που είχε υιοθετήσει η Ν.Δ. και στο ζήτημα των απεργών στην καθαριότητα των δήμων)». Κατηγόρησε μάλιστα τον υπουργό Εσωτερικών για «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη επιχειρηματολογία».

Επιμένοντας στα «επικοινωνιακά παιχνίδια» της κυβέρνησης, στην Πειραιώς θύμιζαν ξανά το παρασκήνιο της ακύρωσης της προγραμματισμένης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος το πρωί της Τετάρτης, καθώς φαίνεται ότι ο αρχηγός ενημέρωσε τους ανωτέρους του και κατόπιν τούτου ελήφθη η απόφαση του πρωθυπουργού να πετάξει πάνω από τα καμένα την ίδια ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή