Η εξέγερση των διευθυντικών στελεχών κατά του Τραμπ

Η εξέγερση των διευθυντικών στελεχών κατά του Τραμπ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη, η διευθύνουσα σύμβουλος της PepsiCo Ιντρα Νόογι συνομίλησε με άλλους διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων που μετείχαν, όπως και εκείνη, στο Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής που ίδρυσε ο πρόεδρος Τραμπ. Μια εξέγερση ήταν στα σκαριά. Οι διευθυντές είχαν προβληματιστεί το Σάββατο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε σε «πολλές πλευρές» την ευθύνη για την ακροδεξιά βία στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. Την ίδια στιγμή, η δεύτερη μεγάλη επιτροπή συμβούλων του προέδρου, η Πρωτοβουλία για τις Θέσεις Εργασίας στη Μεταποίηση, ήδη κατέρρεε.

Την Τρίτη, κάποιοι διευθυντές εξακολουθούσαν να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο κύρος της συμμετοχής στην επιτροπή που συμβουλεύει τον πρόεδρο και στις πιέσεις από πελάτες, εργαζομένους και μετόχους να αποχωρήσουν ως έκφραση διαμαρτυρίας. Ομως, μετά τα σχόλια του Τραμπ στο χρυσοποίκιλτο λόμπι του πύργου Τραμπ το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τα οποία ο πρόεδρος εξίσωσε τις ακροδεξιές οργανώσεις με αυτούς που διαμαρτύρονται εναντίον τους, αποφάσισαν ότι δεν πήγαινε άλλο.

Σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τετάρτης, 12 διευθυντές αποφάσισαν να διαλύσουν τη συμβουλευτική επιτροπή, πλήττοντας έναν πρόεδρο που διαφημίζει τις στενές του σχέσεις με τις κορυφές του επιχειρηματικού κόσμου. Με την κατάρρευση των συμβουλίων, ο Τραμπ έχει σχεδόν χάσει τη σημαντικότερη ομάδα υποστηρικτών – τους διευθυντές που αντλούν τα μεγαλύτερα οφέλη από την πολιτική της χαμηλότερης φορολογίας και της απορρύθμισης. Επτά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, όλο και λιγότεροι επικεφαλής επιχειρήσεων θέλουν να σχετίζονται με έναν πρόεδρο που προωθεί βαθύτατα αντιδημοφιλείς θέσεις και πολιτικές. Πληροφορούμενος τα σχέδια των διευθυντών, ο Τραμπ έσπευσε να γράψει στο Twitter ότι διαλύει ο ίδιος τα δύο συμβούλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή