Βυθίστηκε θαλαμηγός στα ανοιχτά του Φαλήρου

Βυθίστηκε θαλαμηγός στα ανοιχτά του Φαλήρου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11:30 π.μ. στη θαλαμηγό Plan C στα ανοιxτά του Φαλήρου, δύο χιλιόμετρα από την Μαρίνα Αλίμου. 

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και οι εννέα επιβαίνοντες της θαλαμηγού ήταν γρήγορα ασφαλείς.

Πέντε από τους επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικό σκάφος (ιστιοφόρο), ενώ οι τέσσερις χρησιμοποίησαν βοηθητική λέμβο, την οποία προσέδεσαν σε σκάφος του Λιμενικού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό.

«Ταχύτατη ήταν η κινητοποίηση τόσο του Λιμενικού όσο και των παραπλεόντων σκαφών», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το βασικό σκέλος της επιχείρησης που ήταν η άμεση διάσωση των επιβαινόντων στέφθηκε άμεσα με επιτυχία. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετείχαν τέσσερα ρυμουλκά, ένα ειδικό σκάφος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος. 

Μετά την κατάσβεση δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση της θαλαμηγού με αποτέλεσμα να βυθιστεί λίγο μετά τις 12:30 μ.μ. 

Η περιοχή αποκλείστηκε από το λιμενικό, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς πραγματοποιεί το τοπικό λιμενικό τμήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή