ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Πολ Οκενφολντ στην Αθήνα

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

O σπουδαίος Πολ Οκενφολντ, ένας από τους σύγχρονους «γκουρού» της ηλεκτρονικής μουσικής.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια μας έλειψε, όμως ο Βρετανός μουσικός παραγωγός-σύμβολο Πολ Οκενφολντ επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Bolivar Beach Bar, στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Ο θρύλος της παγκόσμιας dance σκηνής συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την πρώτη του παρουσία στην Ιμπιζα –εκεί όπου εμβαπτίζονται όλοι οι σπουδαίοι DJ– και το γιορτάζει με το «Generations», ένα φιλόδοξο πρότζεκτ το οποίο περιλαμβάνει τριπλή μουσική συλλογή, ντοκιμαντέρ και βέβαια την περιοδεία που τον φέρνει και στα μέρη μας. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στην εξελικτική πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής και την ωρίμανσή της, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται και στον ίδιο τον Οκενφολντ.

Εκείνος είναι άλλωστε από τους βασικούς δημιουργούς της βρετανικής χορευτικής σκηνής, ενώ η υπογραφή του βρίσκεται παντού, από την Ιμπιζα μέχρι τις ΗΠΑ, δίπλα σε ονόματα όπως η Μαντόνα και οι U2.

Με το «Generations» το κοινό θα ταξιδέψει σε μια διαδρομή 30 χρόνων trance και ηλεκτρονικής μουσικής, με κομμάτια που αγκαλιάζουν όλο το φάσμα του ηλεκτρονικού ήχου (house, techno, EDM κ.ο.κ.) κι όλα αυτά λίγα μόλις βήματα από τη θάλασσα της Αττικής.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ. Το Bolivar βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ