80 χρoνια πριν… 18-VIII-1937

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Εκυκλοφόρησε το νέο ποιητικό βιβλίο του Νικηφ. Βρεττάκου «Η επιστολή του κύκνου». Πρόκειται για μια νέα επιτυχία του ποιητού και των εκδόσεων Γκοβόστη.

ΣΙΝΟΪΑΠΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, 1937: Λονδίνον, 17.- Αγγέλλεται εκ Τόκιο ότι συνήλθε την πρωΐαν το υπουργικόν συμβούλιον. Ο υπουργός των ναυτικών ανεκοίνωσεν ότι η ιαπωνική αεροπορία κατέρριψεν ή κατέστρεψε μέχρι τούδε ογδοήκοντα επτά κινεζικά αεροπλάνα και δεκαεπτά υπόστεγα. Ο υπουργός προσέθεσεν ότι η ιαπωνική αεροπορία προυξένησε σημαντικάς ζημίας εις το κινεζικόν αεροδρόμιον του Ναν Τσαγκ. Επί πλέον, ο υπουργός εβεβαίωσεν ότι η κατάστασις εις την Σαγκάην εξακολουθεί να είναι σοβαρά λόγω της αρνήσεως των Κινέζων «να επανεξετάσουν τα ζητήματα». Ο στρατηγός Σουτζιγιάμα, υπουργός των Στρατιωτικών, εδήλωσεν ότι τα στρατεύματα της [κινεζικής] Κυβερνήσεως του Νανκίν εξακολουθούν να προχωρούν προς την βόρειον Κίναν και ότι η μεγαλυτέρα δύναμις του στρατού τούτου συγκεντρούται εις το Πάο-Τιγκ και το Τσαγκ-Τσέου.

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ: Εδημοσιεύθη χθες Β. Δ. διά του οποίου από του έτους 1937-38 προσαρτάται εις την εν Καλλιθέα Ανωτέραν Χαροκόπειον Οικοκυρικήν Σχολήν διτάξιον τμήμα προς μόρφωσιν διδασκαλισσών των οικοκυρικών μαθημάτων.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΤΡΑΜ: Χθες το απόγευμα συνέβη διακοπή ρεύματος κινήσεως. Ενεκα τούτου η οδός Πανεπιστημίου εγέμισε από σταθμεύσαντα τραμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή