Στη ΔΕΘ η επόμενη παράσταση

Στη ΔΕΘ η επόμενη παράσταση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, το πρώτο «μεγάλο» πολιτικό γεγονός μετά το τέλος της θερινής περιόδου ταυτίζεται με τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Φέτος, το συγκεκριμένο γεγονός θα συμβεί σε περίπου είκοσι μέρες από σήμερα και η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζεται για μία μεγαλοπρεπή επικοινωνιακή παράσταση, αντάξια των παραδόσεων και των ικανοτήτων της. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το ιστορικό «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που ήταν τόσο μακριά από την πραγματικότητα και όμως, την έφερε στην εξουσία. Οπως επίσης όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση διακρίνεται ιδιαίτερα, αλλά και αποκλειστικά, στην επικοινωνιακή και πελατειακή πολιτική, πουθενά αλλού.

Λίγο-πολύ ξέρουμε ήδη πού θα επικεντρώσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός, αφού προηγουμένως αναφερθεί σε διάφορα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, τα περισσότερα φαντασιακά. Ακόμη και εκείνα που περιλαμβάνουν δόση αλήθειας, όπως η άνοδος του τουρισμού ή η μείωση της ανεργίας, είναι απολύτως συγκυριακά και δεν οφείλονται κατ’ ουδένα τρόπο σε κυβερνητικές πολιτικές. Το νέο λοιπόν αφήγημα αναφέρεται σε δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, έξοδο από τα μνημόνια και όλα τα συναφή. Ο,τι και αν σημαίνουν και σε αντίθεση με τους Ελληνες επιχειρηματίες που εμφανίζονται απαισιόδοξοι σε έρευνα του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η αλήθεια είναι ότι στη ΔΕΘ όλοι οι πρωθυπουργοί αφενός φροντίζουν να «φουσκώσουν» με θετική αύρα τα πεπραγμένα της κυβέρνησής τους και αφετέρου προσπαθούν να γεμίσουν με αισιοδοξία το άμεσο μέλλον της χώρας, ειδικά στον τομέα της οικονομίας. Είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεπεράσει, όπως συνηθίζει, όλους τους προηγούμενους και στα δύο σκέλη. Διαβεβαιώνουν γι’ αυτό οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από το 2015 μέχρι σήμερα οι πολίτες. Υπ’ αυτήν την έννοια, μένει να διαπιστώσουμε αν θα ερωτηθεί πώς την φαντάζεται την ανάπτυξη που επαγγέλλεται όταν ο ίδιος και οι υπουργοί του συντηρούν συνεχώς με δηλώσεις και πράξεις το αντιεπενδυτικό κλίμα. Και όταν η δημόσια διοίκηση παραμένει αναποτελεσματική και βαλτωμένη, χάρις και στις ιδιαίτερες φροντίδες της κυβέρνησης Συρανέλ.

Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει ΔΕΘ θα κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή. Ας μη δίνουμε και μεγάλη σημασία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή