ΝΔ για αξιολόγηση: Σε πλήρη πολιτική τρικυμία η κυβέρνηση

ΝΔ για αξιολόγηση: Σε πλήρη πολιτική τρικυμία η κυβέρνηση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη πολιτική τρικυμία. Προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την ανευθυνότητα της τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση» σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας πως δημοσιεύματα αναδεικνύουν την πλήρη αποτυχία και τη σύγχυση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

 «Ένα κομβικό ζήτημα που αποτέλεσε την κορωνίδα του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση το συνέδεσε ψευδώς με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Τώρα, έρχεται αντιμέτωπη με τα ίδια της τα ψέματα» συνεχίζει η ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη σημασία της αξιολόγησης των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, στη βάση συγκεκριμένων στόχων με αντικειμενικές διαδικασίες, είναι γνωστή σε όλους.

Υπενθυμίζει επίσης, ότι η θέση της ΝΔ παρουσιάστηκε συνοπτικά πριν λίγες ημέρες από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ανέδειξε την πραγματική αξία της αξιολόγησης στην οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κράτους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει, πως η πρότασή του εστιάζει στη μισθολογική και βαθμολογική επιβράβευση των ικανών και εργατικών υπαλλήλων που επιτυγχάνουν τους στόχους τους και θεσμοθετεί το ατομικό πλάνο ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων, με έμφαση στην επιμόρφωσή τους για να μη μένει κανείς πίσω.

 «Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να μελετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να σταματήσει να πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ιδεοληψία και την ανικανότητά της» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και παραθέτει τη σχετική ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή