ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

«Τέλος» από τον Λευκό Οίκο και ο Στίβεν Μπάνον

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την απόφαση ότι η σημερινή ημέρα θα είναι η τελευταία για τον επικεφαλής στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου, Στίβεν Μπάνον στον Λευκό Οίκο, έλαβαν από κοινού ο ίδιος και ο προσωπάρχης, Τζον Κέλι, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είχε αποφασίσει αρκετά νωρίτερα από την ανακοίνωση της απόλυσης να απομακρύνει τον Μπάνον, σύμφωνα με αξιωματούχους στο κοντινό περιβάλλον του, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Από το πρωί της Παρασκευής, το μέλλον του Μπάνον στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου αποτελούσε αντικείμενο διαβούλευσης.

Οι πληροφορίες των New York Times θέλουν τον Μπάνον να είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 7 Αυγούστου, αλλά η ανακοίνωση της απομάκρυνσής του καθυστέρησε λόγω των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ. 

Ο Μπάνον συνέβαλε ιδιαίτερα στην εκστρατεία για την εκλογή του Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016 και αποτελούσε τον εκπρόσωπο της «εθνικιστικής» ιδεολογίας. Η απόφασή του, ωστόσο, να διαφοροποιηθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το CNN, προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Τραμπ.  

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ