Ισπανία: Φαβορί και για φέτος η Ρεάλ του Ζιντάν

Ισπανία: Φαβορί και για φέτος η Ρεάλ του Ζιντάν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από 17 χρόνια ο Λουίς Φίγκο είχε πάρει την απόφαση να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης (με περίπου 65 εκατ. ευρώ), αλλάζοντας μια για πάντα την ιστορία του ποδοσφαίρου και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται οι μεταγραφές. Αυτή η μετακίνηση ήταν η αρχή της εκτόξευσης των τιμών αγοράς και φέτος η Μπαρτσελόνα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Η Παρί Σεν Ζερμέν αγόρασε τον Νεϊμάρ, πληρώνοντας την τερατώδη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ, το Financial Fair play πήγε –εμφανώς– περίπατο και η όποια τιμωρία θα επιβάλει ετεροχρονισμένα η UEFA είναι σίγουρο πως δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά σε κάτι που έχει ήδη γίνει. Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθεί από τη μία να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ και από την άλλη να επαναπροσδιορίσει την εμπορική της λογική που ήταν βασισμένη στην τριπλέτα Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, καθώς όλες οι συμφωνίες αφορούσαν αυτούς τους τρεις.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η Λα Λίγκα έχει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Διατήρησε ουσιαστικά όλη της τη βασική ενδεκάδα και, όπως γίνεται παντού στον κόσμο, η ομάδα που έχει κατακτήσει το προηγούμενο πρωτάθλημα είναι αυτομάτως φαβορί και για το επόμενο. Ρόλο πρωταγωνιστή στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να έχει και η Ατλέτικο. Παρά την απαγόρευση των μεταγραφών που της έχει επιβληθεί, μετακομίζει από το ιστορικό «Βιθέντε Καλντερόν» σε ένα καινούργιο γήπεδο αντάξιο της δυναμικής που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια.

Η Λα Λίγκα θα είναι ξανά πρωτάθλημα τεσσάρων ταχυτήτων. Στη μία ταχύτητα, είναι η Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, στη δεύτερη η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Σεβίλη είναι πάντα πρωταγωνίστρια και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ηγούνται των ομάδων «τρίτης ταχύτητας». Στην τέταρτη, ανήκει η πλειονότητα των ομάδων που μάχονται ανά σεζόν για τις ευρωπαϊκές θέσεις αλλά και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η αγωνιστική: Σήμερα: Θέλτα – Σοσιεδάδ, Χιρόνα – Ατλέτικο, Σεβίλη – Εσπανιόλ. Αύριο: Μπιλμπάο – Χετάφε, Μπαρτσελόνα – Μπέτις, Ντεπορτίβο – Ρεάλ. Δευτέρα: Λεβάντε – Βιγιαρεάλ, Μάλαγα – Εϊμπάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή