Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Στο πλαίσιο του 12oυ Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, παρουσιάζεται απόψε η συναυλία «Ενα έπος της δυτικής κλασικής μουσικής». Η Ελένη Μηλαράκη (άρπα) ερμηνεύει έργα των Hindemith και Carl Philipp Emmanuel Bach, ενώ θα παιχτεί ακόμα το Κουιντέτο εγχόρδων σε ντο μείζονα του Σούμπερτ. Στην Παχειά Ράχη.

• Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

• Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κλείνει τις εκδηλώσεις του επετειακού 25ου Sani Festival με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον Λόφο της Σάνης στις 9.30 μ.μ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου και τις διάσημες άριες και ντουέτα της Κάλλας θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

• Το Φεστιβάλ Φιλίππων φιλοξενεί απόψε τη σπουδαία παράσταση «Ολη η Ελλάδα για τον Μίκη», αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη. Μια τεράστια χορωδία ερμηνεύει μερικά από τα αριστουργήματα του Θεοδωράκη, συνοδεία 20μελούς Συμφωνικής Μαντολινάτας, υπό τη διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη. Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

• Εργα Ραβέλ, Μπραμς και Σιμπέλιους για βιολί και πιάνο θα παρουσιάσουν οι σολίστ Κρέτα Χεϊκίλα και Κορνήλιος Μιχαηλίδης στην οικία Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων και ώρα 7.30 μ.μ.

• Αυλαία ρίχνει απόψε το Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου, με μελωδίες των Ντεμπισί, Ζολιβέ, Μότσαρτ και Σούμπερτ να γεμίζουν τους χώρους του Κάστρου Μολύβου στη Λέσβο. Οπως και στις υπόλοιπες συναυλίες τα έργα ερμηνεύουν καταξιωμένοι μουσικοί από ολόκληρο τον κόσμο. Εναρξη στις 9 μ.μ.

• To Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου παρουσιάζει απόψε τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Επί σκηνής, 15 ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου. Στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή