Ν.Δ.: συνεχίζεται το εγχείρημα της ανανέωσης

Ν.Δ.: συνεχίζεται το εγχείρημα της ανανέωσης

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πόρτες της Ν.Δ. έχουν ανοίξει εδώ και μήνες για να εντάξουν στο κόμμα ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αλλά θέλουν να προσφέρουν. Το μητρώο στελεχών, το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει το στελεχικό δυναμικό δημιουργώντας μια δεξαμενή που «στρατολογείται» με βιογραφικά και συνεντεύξεις από ολόκληρη την Ελλάδα, προχωρεί και εξελίσσεται. Τα πρώτα νέα στελέχη ήδη δραστηριοποιούνται.

Η «Κ» παρουσιάζει πέντε από αυτά, με το ερώτημα τι τους έκανε να μπουν στη διαδικασία. Για τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «έχει αφουγκραστεί το αίτημα για αλλαγή και ανανέωση». Παρότι δεν είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με την ενεργό πολιτική, πείστηκε και αποφάσισε να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο μητρώο στελεχών. Ο 27χρονος Θεσσαλονικιός, που αυτή τη στιγμή εργάζεται ως συνεργάτης στην Εθνική Τράπεζα στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων ενώ είναι συνιδρυτής της Thesis Recruiting με έδρα το Λονδίνο, έχει εργαστεί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και βιώνει καθημερινά, όπως λέει, «την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, την αστάθεια της αγοράς εργασίας και τις σκληρές συνθήκες που επικρατούν». «Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο ρεαλισμός και οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο».

Tι ωθεί, άραγε, μια καρδιολόγο-αναπληρώτρια διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο και υποψήφια διδάκτορα της Ιατρικής να ασχοληθεί με την πολιτική; Για την Ινέτζη Δημητρακάκη, μέτρησε πολύ το ότι η Ν.Δ. είναι «ένα κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των πραγματικών αλλαγών και της αξιοκρατίας». Στην καχύποπτη αντίδραση φίλων και γνωστών, απαντά ότι «πλέον είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης». «Πρέπει να ξαναχτίσουμε τη χώρα σε γερά θεμέλια και οι πολίτες να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα. Είναι καιρός να πάρουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί».

Από τον τομέα της Υγείας προέρχεται ακόμη ένα στέλεχος του μητρώου, ο Κωνσταντίνος Τρομπούκης. Ακτινολόγος και επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης, μπήκε στη διαδικασία του μητρώου επειδή επιμένει ότι «όλοι εμείς που συμμετέχουμε ενεργά στην παραγωγή πρέπει να μετάσχουμε και στην πολιτική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ανανεώσει ριζικά τη χώρα».

Για τον Βασίλη Ανδρικόπουλο, που σήμερα είναι γενικός επιχειρησιακός διευθυντής στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία – Carlsberg Group, μέτρησε πολύ το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον έπεισε ότι έχει σοβαρό σχέδιο και «μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε μια κανονικότητα». Για τον 45χρονο από το Μοσχάτο πρέπει να γίνουν πολλά. «Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να μην υπάρχει στοχοθεσία στο Δημόσιο». «Πρέπει να υπάρξουν στόχοι και αξιολόγηση και να επανεκκινηθεί η οικονομία. Χρειάζεται εξωστρέφεια και σταθερότητα του φορολογικού περιβάλλοντος», λέει. Οσο για τη δική του απόφαση, «κάποια στιγμή εμείς οι απλοί πολίτες πρέπει σηκωθούμε και να εμπλακούμε. Δεν γίνεται να κάνουμε μόνο κριτική».

Τα ένσημά του σε δύο ασφαλιστικά ταμεία τα θεωρεί παράσημα ο Δημήτρης Σύρμος. Γεννημένος στον Πειραιά και μεγαλωμένος στη Λιβαδειά, δραστηριοποιείται στην ιδιωτική παραγωγική και μεταποιητική βιομηχανία από το 1985. Θυμάται ότι μέχρι πρότινος «όταν προσπαθούσα ως επιχειρηματίας να πω την άποψή μου, ήμουν αποπεμπτέος. Η επιχειρηματικότητα ποινικοποιούνταν σε σχέση με την πολιτική». Θεώρησε τη στιγμή κατάλληλη να ασχοληθεί, καθώς, όπως λέει, «χρειάζεται να ασχοληθούν με την πολιτική άνθρωποι από την πραγματική ζωή και κυρίως να έχουν το θάρρος της γνώμης τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή