Ανέφικτος ο στόχος για τέλη Σεπτεμβρίου

Ανέφικτος ο στόχος για τέλη Σεπτεμβρίου

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πιθανή θεωρείται η μετάθεση των στόχων για την έκδοση 63.000 νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Από τη μία υπάρχει η αντίδραση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, που δεν δέχονται με επιπλέον 250 ευρώ να εργαστούν εκτός νόμιμου ωραρίου και υπερωριών, δηλαδή τα απογεύματα, με δύσκολους στόχους και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόλις 1.000 υπάλληλοι δήλωσαν «πρόθυμοι» για τη συμμετοχή σε κάποιο από τα 100 κλιμάκια, όταν, βάσει εκτιμήσεων, απαιτούνται περίπου 2.500. Από την άλλη, οι υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα ο στόχος για 21.000 αιτήσεις ανά μήνα για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου να θεωρείται ήδη χαμένος. Και βέβαια υπάρχει και η καθυστέρηση στην έκδοση βασικών εγκυκλίων, όπως, κατά κύριο λόγο, αυτή για τη διαδοχική ασφάλιση, με αποτέλεσμα κάποιες από τις συντάξεις να μην μπορούν να εκδοθούν…

Επιστρέφει η Τουρκία στη διεθνή τουριστική αγορά

Επιστροφή της Τουρκίας στη διεθνή τουριστική σκηνή «βλέπουν» μεγάλοι tour οperators. Υψηλόβαθμα στελέχη των ομίλων Tui και Thomas Cook διαπιστώνουν διαρκή ανάκαμψη της ζήτησης για κρατήσεις στη γειτονική χώρα, έπειτα από τη μεγάλη πτώση που υπέστησαν οι αφίξεις ξένων τουριστών το 2016. Η επάνοδος της Τουρκίας με ελκυστικές τιμές στις διεθνείς αγορές αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο των τουριστικών προορισμών του μεσογειακού τόξου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία θα γίνει ακριβότερη για διακοπές από 1ης Ιανουαρίου 2018, με την επιβολή του φόρου διαμονής.

Νομοσχέδιο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Βουλή

Η αλλαγή του νόμου για τις δημόσιες προτάσεις, προκειμένου να ανακοπεί η έξοδος εισηγμένων από το Χρηματιστήριο με χαμηλό τίμημα, και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής κοινοτικής οδηγίας MiFID II θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα κατατεθεί με το άνοιγμα της Βουλής στα τέλη Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία MiFID ΙΙ προβλέπει νέο πλαίσιο διάρθρωσης της αγοράς, που βάζει φρένο σε εξωχρηματιστηριακές (over the counter) συναλλαγές σε μετοχές και προβλέπει τη δημιουργία νέας υποκατηγορίας αγοράς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γάλα στην Ελλάδα θα εξάγει σερβική εταιρεία

Εξαγωγές γάλακτος στην Ελλάδα προτίθεται να κάνει η εταιρεία Mlekara Leskovac, η οποία βρίσκεται στη Σερβία, αλλά από το 2011 ανήκει στον ουγγρικό όμιλο Bonafarm. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ατίλα Χόρβατ, η έμφαση θα δοθεί στην ελληνική αγορά, μέσω της οποίας η Mlekara Leskovac φιλοδοξεί να επεκταθεί εν γένει στην Ευρωπαϊκή Eνωση. Την ώρα, πάντως, που οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες υφίστανται ζημίες από τη δραστηριότητά τους στον τομέα του γάλακτος, προξενούν εντύπωση, αν μη τι άλλο, οι προθέσεις της ουγγρικών συμφερόντων εταιρείας.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «Ελληνικός Χρυσός»

Συνεχίζεται η ένταση στη Χαλκιδική, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά, ο οποίος αμφισβήτησε τις προθέσεις της «Ελληνικός Χρυσός» να προχωρήσει στην εξόρυξη. Πώς είναι δυνατόν να ευσταθεί αυτός ο ισχυρισμός διερωτώνται, όταν η εταιρεία έχει καταθέσει την τεχνική μελέτη της μεταλλουργίας που θα επιτρέψει την παραγωγή χρυσού και αργύρου, ενώ παράλληλα, λόγω της καθυστέρησης της έγκρισής της από το κράτος, έχει προσφύγει και στα ανώτατα δικαστήρια; Πώς είναι, επίσης, δυνατόν το κράτος, εγκρίνοντας τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να αποφαίνεται ότι το έργο μπορεί να παράγει χρυσό χωρίς αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και ο δήμαρχος να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει εξαγωγή χρυσού χωρίς να βλάψει το περιβάλλον. Ο δήμαρχος, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν είναι κατά της παραδοσιακής μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή