Η Μπριζίτ Μακρόν αναλαμβάνει «δημόσιο ρόλο»

Η Μπριζίτ Μακρόν αναλαμβάνει «δημόσιο ρόλο»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δημόσιο ρόλο» ανέλαβε και επίσημα η πρώτη κυρία της χώρας, Μπριζίτ Μακρόν, όπως είχε προαναγγείλει  στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στο περιοδικό Elle.

Η δημιουργία ενός επίσημου στάτους Πρώτης Κυρίας, όπως στις ΗΠΑ, είχε εξετασθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν μέχρι που μια διακήρυξη που εναντιωνόταν στην προοπτική αυτή συγκέντρωσε περισσότερες από 300.000 υπογραφές μέσα σε τρεις εβδομάδες.

«Οπως όλες οι προκάτοχοί μου, θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο μου, όμως οι Γάλλοι θα γνωρίζουν πλέον ποια μέσα έχουν τεθεί στη διάθεσή μου», είχε πει στη συνέντευξη. Ο ρόλος αυτός «θα καθορισθεί όχι από ένα νόμο, αλλά από ένα χάρτη διαφάνειας» που θα επισημαίνει ότι «δεν λαμβάνει αμοιβή» και θα διευκρινίζει τις «αποστολές και τα μέσα» της, προσθέτει η Μπριζίτ Μακρόν.

Η Μπριζίτ Μακρόν θα έχει στη διάθεσή της τρεις συνεργάτες – δύο προεδρικούς συμβούλους αποσπασμένους σε αυτήν και μία γραμματέα.

«Στον ιστότοπο του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων θα ανεβαίνουν τα ραντεβού μου, οι υποχρεώσεις μου, ώστε οι Γάλλοι να ξέρουν ακριβώς τι κάνω». «Το σημαντικό είναι να είναι όλα πολύ καθαρά», είχε υπογραμμίσει η πρώην καθηγήτρια Φιλολογίας, η οποία σύμφωνα με το περιβάλλον της θα μπορούσε να ασχοληθεί με υποθέσεις με κοινό στοιχείο την εκπαίδευση και τις ειδικές ανάγκες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή