Πενθούντες παρευρισκόμενοι στην κηδεία του Λέον Τρότσκι περνούν δίπλα από το φέρετρο του Ρώσου επαναστάτη στην Πόλη του Μεξικό, το 1940. Η δολοφονία του εξόριστου και κυνηγημένου Μπολσεβίκου επαναστάτη έλαβε χώρα δύο ημέρες πρίν, όταν ένας Ισπανός πράκτορας της μυστικής αστυνομίας του σοβιετικού καθεστώτος (NKVD), ονόματι Ραμόν Μερκαντέρ, τον τραυμάτισε θανάσιμα με ορειβατική αξίνα. (AP Photo/Montes de Oca)

Ο Γερμανός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ έχει μεταβεί στη δυτική πλευρά της γερμανικής πρωτεύουσας, για να διερευνήσει από μόνος του την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, το 1961. Στη φωτογραφία, δίνει λόγο στο αεροδρόμιο Τέμπελχοφ κατά την άφιξη του, έχοντας στα αριστερά του τον δήμαρχο του Βερολίνου και μετέπειτα καγκελάριο Βίλλυ Μπράντ. (AP Photo/Eddie Worth) 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ εξέρχεται του ιδιωτικού αεροσκάφους του Αδόλφου Χίτλερ στο αεροδόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου, το 1939. Ο Ρίμπεντροπ πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη στάση, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ρωσογερμανικές διπλωματικές σχέσεις, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα, όπου θα υπογράψει το περίφημο Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, ευρύτερα γνωστό ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ. (AP Photo)

700 Εβραίοι πρόσφυγες, οι οποίοι επιβαίνουν στο πλοίο S.S. Parita, καταφθάνουν στην Παλαιστίνη, στην εβραϊκή πόλη του Τελ Αβίβ, το 1939. (AP Photo)

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ