Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη σε Κέρκυρα και Κορινθία

Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη σε Κέρκυρα και Κορινθία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την βοήθεια της βροχής έχει περιοριστεί πλέον η ένταση της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας, κοντά στο Σοφικό. Ωστόσο, η πυρκαγιά εξακολουθεί να κινείται έρπουσα στο πυκνό δάσος της περιοχής και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 50 άτομα. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν αναζωπυρώσεις παραμένει μεγάλος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:00 και δεν απειλεί οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, κατασκήνωση εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, η οποία βρίσκεται στην περιοχή, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Μεγάλη πυρκαγιά και στην Κέρκυρα

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στην περιοχή Κατακαλού, κοντά στη λιμνοθάλασσα, στη νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού μαίνεται εδώ και λίγη ώρα άλλη μία πυρκαγιά, στην περιοχή Σινιές. 

Και στις δύο περιοχές έχουν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, ενώ από αέρος, στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς στο νότιο τμήμα του νησιού, συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας τύπου πετζετέλ.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, η φωτιά στην περιοχή Κατακαλού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας καλαμιές και χορτολιβαδική έκταση, ενώ αντιστοίχως ισχυρή είναι και η φωτιά στις Σινιές

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν και στις δύο περιοχές.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή