«Eπιχειρησιακή παύση» για το αμερικανικό Ναυτικό με αφορμή τη νέα σύγκρουση

«Eπιχειρησιακή παύση» για το αμερικανικό Ναυτικό με αφορμή τη νέα σύγκρουση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «επιχειρησιακή παύση» μπαίνουν οι στόλοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παγκοσμίως για μία ημέρα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής Ναυτικών Επιχειρήσεων ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, με αφορμή τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John McCain με πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης.

Είναι η δεύτερη σύγκρουση που εμπλέκεται πλοίο του 7ου στόλου το τελευταίο τρίμηνο, με τον μέχρι τώρα απολογισμό της οποίας να είναι δέκα αγνοούμενοι και πέντε τραυματίες. Κατά το προηγούμενο περιστατικό, επτά ναύτες σκοτώθηκαν στα μέσα Ιουνίου όταν το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με μεταγωγικό ανοιχτά της Ιαπωνίας.

«Αυτή η τάση απαιτεί πιο δυναμικές ενέργειες», δήλωσε σε βίντεο-μήνυμα ο κ. Ρίτσαρντσον, τονίζοντας ότι σκοπός της παύσης είναι το Ναυτικό να λάβει άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων και του προσωπικού του σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, ο ναύαρχος προσέθεσε ότι έχει επίσης διατάξει ευρεία έρευνα αναφορικά με τα αίτια της σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση των αξιωματικών που στέλνονται στην περιοχή της Ιαπωνίας και στην επάρκεια τους στην ναυσιπλοΐα, ενώ επίσης θα υπάρξει αξιολόγηση τυχόν ελλείψεων και προβλημάτων σε υλικό και εξοπλισμό.

Το USS John McCain έχει πλέον ελλιμενιστεί στην Σιγκαπούρη και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των δέκα μελών του πληρώματος που αγνοούνται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή