Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια

Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί, οκτώ αγνοούμενοι και 39 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού των 4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα, στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρους εκκλησίας, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi κάνει λόγο για ακόμη έναν νεκρό.

Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια-1

Αμέσως μετά τον σεισμό κάτοικοι και τουρίστες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους ενώ πολλοί φοβούμενοι μετασεισμούς αποφάσισαν να εγκαταλείψουν πρόωρα το νησί. Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν περίπου έξι κτίρια μεταξύ των οποίων και μια εκκλησία στην πόλη Κασαμιτσιόλα να έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός έπληξε την Ισκια λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από τον ισχυρό σεισμό που σκότωσε 300 άτομα στην κεντρική Ιταλία, με τα περισσότερα θύματα να έχουν καταγραφεί στην πόλη Αματρίτσε.

Το εθνικό ινστιτούτο γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας της Ιταλίας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε ένταση 4 Ρίχτερ αν και σύμφωνα με το Αμερικανό Γεωλογικό Ινστιτούτο και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν ετνάσεως 4,3 Ρίχτερ.

Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια-2

Ανάμεσα στους αγνοούμενους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai υπάρχουν και παιδιά. Λίγο μετά τη μία τη νύχτα, πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα, μια γυναίκα και ένα μωρό επτά μηνών από τα ερείπια.

Οι διασώστες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν άλλα δυο εγκλωβισμένα παιδιά. Πρόκειται για τα αδέλφια του βρέφους, τα οποία είναι τριών και πέντε ετών. Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

Από την Νάπολη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια-3

Το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές, με κτίρια να έχουν καταρρεύσει. 

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ενώ μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια-4

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

Δείτε τη στιγμή της διάσωσης βρέφους επτά μηνών από τα χαλάσματα.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή