Πρώτη και στο Μπέρμιγχαμ η Στεφανίδη

Πρώτη και στο Μπέρμιγχαμ η Στεφανίδη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη 12η σερί νίκη της πέτυχε η Κατερίνα Στεφανίδη στον αγώνα της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ που διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ. Η ολυμπιονίκης του επί κοντώ πέρασε πάνω από τα 4,75 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου που μένει στην κορυφή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επόμενος στόχος της άλτριας είναι να κατακτήσει και αυτήν τη χρονιά το «διαμάντι», στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Στο Μπέρμιγχαμ, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να φτάσει στα ύψη που επιθυμούσε και να οικειοποιηθεί, ακόμη, ένα ρεκόρ της Γελένα Ισινμπάγεβα, αλλά τα 4,75 τής έδωσαν τη νίκη και πλησίασε στους δύο βαθμούς τη Σίλβα (Κούβα) στο… κυνήγι του διαμαντιού. Η ολυμπιονίκης θέλησε να βάλει στο βιογραφικό της το ρεκόρ αγώνων (4,78) που κατέχει από το 2004 η «τσαρίνα των αιθέρων». Τοποθέτησε τον πήχη στα 4,88, όμως δεν κατάφερε να τα υπερβεί. Στη βαθμολογία του Ντάιαμοντ Λιγκ έχει 32 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, με την Κουβανή να προηγείται με 36 βαθμούς σε έξι αγώνες. Επόμενη «διαμαντένια» διοργάνωση θα είναι αυτή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης (24/8) και η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον τελικό των Βρυξελλών.

«Συνεχίζουμε στη Ζυρίχη και παραμένω αήττητη. Αισθάνομαι δυνατή αυτή την περίοδο. Τα τελευταία δύο χρόνια πηδάω με σταθερότητα. Ανυπομονώ για τον αγώνα στη Ζυρίχη, όπου αγωνιζόμαστε μία ημέρα νωρίτερα από τον βασικό. Μετά θα πάμε στις Βρυξέλλες για τον τελικό. Ελπίζω να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες», δήλωσε η ολυμπιονίκης.

Στο Μπέρμιγχαμ ήταν και η τελευταία αγωνιστική… παράσταση του Μο Φάρα μπροστά σε αγγλικό κοινό. Ο γεννημένος στη Σομαλία αθλητής επικράτησε στα 3.000 μ. με 7.38.64 και χιλιάδες θεατές αποχαιρέτισαν τον δρομέα. Ο Μο Φάρα έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εντός σταδίου αγωνίσματα και να ασχοληθεί με τον μαραθώνιο. «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκα στην Αγγλία και το απόλαυσα. Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Ηταν αυτό που είχα ονειρευτεί», υπογράμμισε.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης ήταν και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ. Ο άλτης από το Κατάρ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου, κατάφερε να γίνει ο τρίτος αθλητής (Σοτομαγιόρ και Βορονίν, οι άλλοι δύο) που πέρασε πάνω από τα 2,40 μ. και πανηγύρισε αυτή την επιτυχία παίρνοντας τον πήχυ στο σπίτι του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή