Νεκρή η δημοσιογράφος σε ιδιωτικό υποβρύχιο

Νεκρή η δημοσιογράφος σε ιδιωτικό υποβρύχιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δανός εφευρέτης που κατηγορείτο για τον θάνατο γυναίκας στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του δήλωσε στο δικαστήριο ότι όντως πέθανε μέσα στο σκάφος του, αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η γυναίκα αποβιβάστηκε ασφαλής στην Κοπεγχάγη.

Ο Πέτερ Μάντσεν δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Ουάλ πέθανε κατά τη διάρκεια ενός δυστυχήματος και ετάφη στη θάλασσα στον Κόλπο Κόγκε, νοτίως της πόλης, όπως ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Ο Μάντσεν κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Ουάλ, η τύχη της οποίας αγνοείται από τη στιγμή που την πήρε με το 17 μέτρων σκαρί του στις 10 Αυγούστου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο άνδρας διασώθηκε μία ημέρα αργότερα, όταν το σκάφος του UC3 Nautilus βυθίστηκε. H αστυνομία δεν βρήκε κανέναν άλλο στο κουφάρι του σκάφους.

Οι δανέζικες και οι σουηδικές ναυτικές αρχές χρησιμοποιούν δύτες, σόναρ και ελικόπτερα στην επιχείρηση διάσωσης και στην αναζήτηση του πτώματος της γυναίκας στον Κόλπο Κόγκε και στα Στενά Ορεσουντ ανάμεσα στα δύο κράτη.

O Mάντσεν, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, κατασκευαστής υποβρυχίων, καλλιτέχνης και μηχανικός του αεροδιαστήματος, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστή το Σάββατο για την προκαταρκτική ανάκριση. H ανάκριση παραμένει απόρρητη.

Η δικηγόρος του κυρίου Μάντσεν, Μπετίνα Χαλντ Εγκμαρτ, τόνισε ότι ο πελάτης της δεν ομολόγησε ότι έκανε κάτι κακό και ότι απλώς έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες στην αστυνομία.

Η Ουάλ, δημοσιογράφος τριάντα ετών, έγραφε σε πολλές διεθνείς δημοσιεύσεις. Η απουσία της έγινε αντιληπτή όταν ο σύντροφός της ανέφερε ότι δεν επέστρεψε από ένα σύντομο ταξίδι με το σκάφος UC3 Nautilus. Η ίδια ερευνούσε πληροφορίες για κάποιο κομμάτι που ήθελε να γράψει για τον Μάντσεν και το σκαρί του, που ήταν το μεγαλύτερο του είδους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή