Στήριξη παρέχει το Βερολίνο στη Lufthansa για Air Berlin

Στήριξη παρέχει το Βερολίνο στη Lufthansa για Air Berlin

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βερολίνο στηρίζει τη Lufthansa στην προσπάθειά της να αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της ανταγωνίστριάς της Air Βerlin. Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις επισήμανε ότι αυτή η προσέγγιση είναι καλοδεχούμενη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι δυνατόν μία και μόνο εταιρεία να αποκτήσει το σύνολο της Air Βerlin. Η τελευταία ζήτησε προστασία έναντι των πιστωτών της την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται, αλλά για λόγους υγιούς λειτουργίας του ανταγωνισμού δεν είναι δυνατόν να αγοραστεί στο σύνολό της η Air Berlin», τόνισε η κ. Τσίπρις. «Η Lufthansa έχει το προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μπορεί να αγοράσει ολόκληρη την Air Berlin, γιατί θα αποκτούσε έτσι δεσπόζουσα θέση στη Γερμανία».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Mάικλ Ο’ Λίρι διαμαρτύρεται επειδή η διαδικασία προχωρεί πολύ γρήγορα και οι άλλοι αερομεταφορείς δεν έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν προσφορές.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων εταιρειών συγκαταλέγονται η βρετανική εταιρεία χαμηλών ναύλων EasyJet, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Thomas Cook Condor και ο ταξιδιωτικός όμιλος της Tui. Ο διευθύνων σύμβουλος της Air Berlin Τόμας Βίνκελμαν εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξει λύση τον Σεπτέμβριο.

Οσες αεροπορικές εταιρείες αποκτήσουν τμήματα της Air Berlin θα επωφεληθούν από τις χρονοθυρίδες προσγείωσης και απογείωσης που διατηρεί σε αεροδρόμια με μεγάλη κίνηση, όπως του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή