Το φθινόπωρο αναμένεται η Κριστίν Λαγκάρντ

Το φθινόπωρο αναμένεται η Κριστίν Λαγκάρντ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημερομηνία δεν έχει οριστεί. Αυτό τουλάχιστον διεμήνυαν χθες τόσο το γραφείο Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όσο και πηγές του υπουργείου Οικονομικών και της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Αθήνα σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ.) στην Αθήνα. Ωστόσο, από την οδό Νίκης σημείωναν ότι η κ. Λαγκάρντ «έχει ανοικτή επίσημη πρόσκληση». Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσκάλεσε την κ. Λαγκάρντ στην Αθήνα τον Ιούνιο. Η τελευταία αποδέχθηκε την πρόσκληση, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ακολούθησε επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ως αρμοδίου για το θέμα. Δεν μένει παρά να ανακοινωθεί η ημερομηνία. Χθες ακουγόταν κάτι για 29 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση, πάντως, ίσως αργήσει για λόγους ασφαλείας.

Στην Ελλάδα γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών

«Απόβαση» στην Ελλάδα σχεδιάζει, πιθανότατα έως τα τέλη του χρόνου, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αλυσίδες αθλητικών ειδών. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η γαλλική Decathlon Group, με παρουσία σε 28 χώρες και με περισσότερα από 1.000 καταστήματα, σχεδιάζει να επεκταθεί και στη χώρα μας, ενώ το έχει κάνει σε γειτονικές αγορές, σε Βουλγαρία (4 καταστήματα), Τουρκία (9 καταστήματα) αλλά και Ρουμανία (17 καταστήματα), ενώ πρόσφατα διείσδυσε στη Σλοβενία. Η πολυεθνική έχει ιδρύσει τη θυγατρική της Decathlon Greece Sporting Goods.

Ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. για την «Καραμολέγκος»

Με τη συμμετοχή τριών τραπεζών, της Πειραιώς, της Εθνικής και της Eurobank, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου 45 εκατ. ευρώ της αρτοβιομηχανίας «Καραμολέγκος». Το ομολογιακό δάνειο καλύφθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση των παραπάνω τραπεζών και είναι πενταετούς διάρκειας, επεκτάσιμης έως δύο ακόμα έτη. Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας. Το ομολογιακό δάνειο είναι εμπραγμάτως εξασφαλισμένο, με εκπρόσωπο των ομολογιούχων την Τράπεζα Πειραιώς.

Συζήτηση στο Προεδρικό για τις μικρομεσαίες

Τα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ). Η συνάντηση ανάμεσα στους κ. Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα προβλήματα των ΜμΕ, για τις επιπτώσεις που υφίστανται από την κρίση, ενώ θα εκθέσει στον κ. Παυλόπουλο και τις προτάσεις του ΕΕΑ για την έξοδο από την ύφεση.

Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρήσης οι μεγάλες τράπεζες. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα ανοίξει την αυλαία η Eurobank και την επόμενη ημέρα, 31 Αυγούστου, θα ακολουθήσουν Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Τα αποτελέσματα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά οι επιδόσεις στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι τυχόν επιπτώσεις από την αβεβαιότητα που επικράτησε στο ξεκίνημα του 2017 λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, η εικόνα, σε γενικές γραμμές, θα είναι θετικότερη, καθώς μετά τον Απρίλιο υπήρξε εκτόνωση της ανησυχίας αμέσως μόλις φάνηκε η προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταθέσεις τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο αυξήθηκαν, ενώ ανάσχεση σημειώθηκε και στη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή