Ιταλία-σεισμός: Σώθηκαν και τα τρία αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα – Βίντεο με τη διάσωση βρέφους

Ιταλία-σεισμός: Σώθηκαν και τα τρία αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα – Βίντεο με τη διάσωση βρέφους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλά στην υγεία τους είναι και τα τρία αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα κτιρίου που κατέρρευσε στην Κασαμίτσιολα της Ισκια μετά τον σεισμό των 4 Ρίχτερ. Τα τρία αγόρια σώθηκαν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συνέχισαν ασταμάτητα να σκάβουν στα συντρίμμια με γυμνά χέρια, ακόμη και 14 ώρες μετά την σεισμική δόνηση.

Ιταλία-σεισμός: Σώθηκαν και τα τρία αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα – Βίντεο με τη διάσωση βρέφους-1

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέγραψε τη στιγμή της διάσωσης του βρέφους σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα και το οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το βίντεο αποτυπώνει τους πυροσβέστες να ψάχνουν με προσεκτικές κινήσεις στα χαλάσματα μέχρι τη στιγμή που ακούγεται το κλάμα του μωρού.

Αφού μεταφέρουν το μωρό στην επιφάνεια ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο χειροκροτά ενώ οι πυροσβέστες ακούγονται να φωνάζουν «μπράβο».

Ο ένας αδερφός του βρέφους ονόματι Ματίας απεγκλωβίστηκε έπειτα από επτά ώρες, ενώ δύο ώρες μετά τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν και το τρίτο παιδί της οικογένειας με το όνομα Τσίρο.

Ο πατέρας των παιδιών είχε επίσης απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα ενώ η μητέρα τους σώθηκε δραπετεύοντας από το παράθυρο.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι που πέρασαν την νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον δυο χιλιάδες και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Ιταλία-σεισμός: Σώθηκαν και τα τρία αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα – Βίντεο με τη διάσωση βρέφους-2

Ο διευθυντής του νοσοκομείου του νησιού ανέφερε πως υπάρχουν δύο νεκροί και περίπου 40 τραυματίες. Ενα από τα θύματα έχασε τη ζωή του καθώς καταπλακώθηκε από τοίχο εκκλησίας που κατέρρευσε. Ελικόπτερα και φέρι μπόουτ μετέφεραν μέλη σωστικών συνεργείων από την ενδοχώρα ενώ τρία επιπλέον πλοία απομάκρυναν στη διάρκεια της νύχτας περίπου 1.000 κατοίκους και τουρίστες που ήθελαν να φύγουν. Με το πρώτο φως της ημέρας δεκάδες άνθρωποι μετέβησαν στα τέσσερα λιμάνια του νησιού καθώς αποφάσισαν να τερματίσουν πρόωρα τις διακοπές τους μετά τον σεισμό.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή