NEWSLETTER

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Κινγκ επιστρέφει

Σε νέες φροντισμένες εκδόσεις, με νέες μεταφράσεις, θα επανακυκλοφορήσουν όλα τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, που απέκτησαν τα δικαιώματα του «βασιλιά» του υπερφυσικού. Σε αυτά θα προστεθούν και βιβλία που δεν είχαν μεταφραστεί ποτέ πριν στην ελληνική γλώσσα. Η αρχή έγινε με την πρόσφατη συλλογή διηγημάτων «Το παζάρι των χαμένων ονείρων», σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου, και τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν δύο τόμοι του φημισμένου «It» (Το Αυτό).

Το βαπόρι απ’ την Ελλάδα

Συνεχίζοντας τη σειρά με τα περιπετειώδη και συχνά αυτοβιογραφικά βιβλία του Ανρί ντε Μονφρέντ (1879-1974), οι εκδόσεις Ζαχαρόπουλος κυκλοφόρησαν «Το ταξίδι του χασίς» (μτφρ.: Μόνα Πάρλαλη), το οποίο σε μεγάλο βαθμό διαδραματίζεται στην Ελλάδα. Είναι η αυτοβιογραφική καταγραφή των περιπετειών του συγγραφέα με το εμπόριο του χασίς που προμηθεύθηκε από την Πελοπόννησο στις αρχές του 20ού αιώνα. «Ο συγγραφέας παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με το πολύ επικερδές αλλά και πολύ ριψοκίνδυνο λαθρεμπόριο κάνναβης… Χωρίς να γνωρίζει αρχικά τίποτα περισσότερο για το προϊόν που θα μεταφέρει, πέρα από το ότι θα το φορτώσει στην Ελλάδα και θα το πουλήσει στην Αίγυπτο, έρχεται σε επαφή με τον κατάλληλο άνθρωπο, τον Πειραιώτη Σπύρο Σμυρναίο, και αναχωρεί την επομένη για τον Πειραιά, όπου η οικογένεια του μεσολαβητή τον υποδέχεται σαν παλιό φίλο, προσφέροντάς του πλούσια φιλοξενία, όπως αρμόζει στα πατροπαράδοτα ελληνικά έθιμα. Ο Παπα-Μανόλης, συγγενής της οικογένειας, θα τον οδηγήσει σε άλλους, επίσης φιλόξενους συγγενείς στην Τρίπολη, οι οποίοι είναι καλλιεργητές χασίς». Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα γαλλικά το 1933.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή