ΠΓΔΜ: Επίσημη τοποθέτηση των Σκοπίων για την κρίση με το Βελιγράδι

ΠΓΔΜ: Επίσημη τοποθέτηση των Σκοπίων για την κρίση με το Βελιγράδι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Βελιγράδι να εξακολουθεί να μην παρέχει διευκρινίσεις γύρω από τους λόγους που το οδήγησαν να αποσύρει αιφνιδίως την διπλωματική του αντιπροσωπεία από τα Σκόπια, επιμένοντας στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς περί «ιδιαίτερα επιθετικής κατασκοπευτικής δράσης κατά σερβικών οργάνων και θεσμών», η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τοποθετήθηκε αργά χθες το βράδυ επισήμως επί του θέματος.

Με το τέλος πολύωρης κυβερνητικής σύσκεψης στα Σκόπια αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη μη εξαγωγής «βιαστικών συμπερασμάτων» αλλά και η διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι αφοσιωμένη στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με τη Δημοκρατία της Σερβίας.

Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες.

Η νέα κυβέρνηση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" είναι ισχυρά αφοσιωμένη και λαμβάνει εντατικά μέτρα προς την κατεύθυνση της επίλυσης και όχι της δημιουργίας προβλημάτων, προωθώντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, τη συνεργασία και την εταιρική σχέση με τη Δημοκρατία της Σερβίας και τις άλλες χώρες της περιοχής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσει η περιοχή αποφασιστικά προς τα εμπρός.

Σε σχέση με την συγκεκριμένη περίπτωση, μη εξάγοντας βιαστικά συμπεράσματα, χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του επίσημου Βελιγραδίου για προστασία των φιλικών σχέσεων και για επιστροφή των πραγμάτων στο σύνηθες πλαίσιο».

Τηλεφωνική επικοινωνία

Εξάλλου, το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug μετέδωσε ότι όπως επιβεβαίωσε η σερβική προεδρία θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Ζόραν Ζάεφ αύριο το μεσημέρι με αντικείμενο τη διπλωματική κρίση στις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή