Μεταρρυθμιστικό μήνυμα για την Ευρωζώνη θα στείλει ο Μακρόν από την Αθήνα

Μεταρρυθμιστικό μήνυμα για την Ευρωζώνη θα στείλει ο Μακρόν από την Αθήνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επιχειρήσει να στείλει από την Αθήνα μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από Γάλλους επιχειρηματίες, σε μία προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Η ιδέα είναι η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, στην προσπάθειά της για ανάκαμψη», δήλωσε ένας εκ των συμβούλων του Μακρόν, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το Reuters.

Ο ίδιος, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης, είναι επίσης να τονίσουμε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μεταρρυθμιστεί βαθιά».

«Η κρίση αποκάλυψε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες, η Ελλάδα μπορεί να το καταδείξει αυτό», συνέχισε ο Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος πάντως καθησύχασε πως, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Είπε επίσης ότι «δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια».

Κατά τον ίδιο, οι προτάσεις του Μακρόν θα αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση του Γάλλου προέδρου και του επιτελείου του ότι η ζώνη του ευρώ πρέπει να είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή δυσκολία.

Της επίσκεψης του Μακρόν στην Ελλάδα, θα προηγηθεί η τριήμερη περιοδεία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, καθώς και οι συναντήσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή