Επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός άνοιξε στην Κροατία την πόρτα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάρη στη νίκη του με 1-0 στη Ριέκα και σε συνδυασμό με την επικράτησή του με 2-1 στο πρώτο ματς του Φαλήρου, επέστρεψε έπειτα από απουσία ενός έτους στην ελίτ των 32 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Και αύριο το απόγευμα θα μάθει τους τρεις αντιπάλους του στη φάση των ομίλων, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στο Μονακό.

Οπως στο Φάληρο, έτσι και στη Ριέκα, ο Μπεσνίκ Χάσι αιφνιδίασε με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τόσο τον Φορτούνη όσο και τον Φιγκέιρας, οι οποίοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο ματς του περασμένου Σαββάτου με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη. Εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Σεμπά, ο οποίος είχε παίξει από την αρχή στο πρώτο ματς με τη Ριέκα. Προτίμησε τον Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ρέτσο και τοποθέτησε τον Ρομαό στα χαφ, μαζί με τον Ζιλέ, αλλά και τον Οτζίτζα.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρχαν αλλαγές. Ο Καπίνο ήταν κάτω από την εστία, οι Κούτρης και Ελαμπντελαουί στα άκρα της άμυνας, οι Καρσελά και Μάριν (που στο Καραϊσκάκη είχε παίξει ως επιτελικός μέσος) στα «φτερά» και ο Μπεν στην κορυφή της επίθεσης. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ξεκάθαρα πως οι Ζιλέ και Ρομαό ήταν στην ίδια ευθεία μπροστά από το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Οτζίτζα να έχει έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπεν σε σύστημα 4-2-3-1.

Με τον αέρα της έδρας, οι γηπεδούχοι έχασαν τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν στο 13΄ με σουτ του Γκαβράνοβιτς που απομάκρυνε ο Ρέτσος πάνω από τη γραμμή και στο 21΄ με κεφαλιά του Γκοργκόν. Την ίδια ώρα, ο Οτζίτζα παίζοντας ως επιτελικός μέσος είχε εξαιρετικές επιλογές.

Στο 25΄, από τα πόδια του βγήκε μία εξαιρετική ασίστ προς τον Μάριν, ο οποίος μόνος απέναντι στον Σλούγκα έκανε με πλασέ το 0-1. Το γκολ αυτό τόνωσε την ψυχολογία των παικτών του Χάσι, οι οποίοι άρχισαν να ψάχνουν και δεύτερο γκολ. Και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με τον διεθνή Γερμανό μεσοεπιθετικό στο 30΄, με τον Βούκοβιτς στο 32΄ όταν «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Σλούγκα και τον Ζιλέ στο 34΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ριέκα πίεσε από τα πρώτα λεπτά για να ισοφαρίσει. Και είναι αλήθεια πως η εστία του Καπίνο πέρασε δύσκολες στιγμές, με τον διεθνή γκολκίπερ να πραγματοποιεί στο 54΄ την επέμβαση του αγώνα. Στο 61΄ ο Χάσι πέρασε τον Φιγκέιρας στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο 66΄ τον Σεμπά αντί του (κουρασμένου) Μάριν, προσδοκώντας σε καλύτερα αποτελέσματα σε άμυνα και επίθεση. Στο 79΄ και αφού οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζούπαριτς, ο Χάσι «έριξε» στο γήπεδο τον Φορτούνη αντί του Ρομαό. Από τα πόδια του βγήκε μία σπουδαία πάσα προς τον Μπεν στο 83΄, η οποία όμως δεν αξιοποιήθηκε.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Ρομαό (8΄), Μάρτιτς (38΄).

ΡΙΕΚΑ: Σλούγκα (50΄ Πρισκάλο), Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Μάρτιτς, Μπράνταριτς (77΄ Ματέι), Μάλες, Μίσιτς, Εμπερ, Γκοργκόν (61΄ Κρίβιτς), Γκαβράνοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61΄ Φιγκέιρας), Ρομαό (79΄ Φορτούνης), Οτζίτζα, Ζιλέ, Καρσελά, Μάριν (66΄ Σεμπά), Μπεν.

• Το ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ μπαίνει στα ταμεία των πρωταθλητών Ελλάδας χάρη στην είσοδό τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή