Δανία: Στη Σουηδή δημοσιογράφο ανήκει το ακέφαλο πτώμα – Κομμάτι μετάλλου βρέθηκε πάνω στο σώμα της

Δανία: Στη Σουηδή δημοσιογράφο ανήκει το ακέφαλο πτώμα – Κομμάτι μετάλλου βρέθηκε πάνω στο σώμα της

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιογράφο Κιμ Ουάλ ανήκει το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στον κόλπο της Κοπεγχάγης, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία. Μάλιστα πάνω στο σώμα της υπήρχε και ένα κομμάτι μετάλλου, κατά πάσα πιθανότητα με στόχο τη βύθισή του.

«Το DNA της Κιμ Ουάλ ταιριάζει με αυτό του πτώματος», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter χωρίς να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στις δέκα το πρωί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ, σημειώνοντας ότι το πτώμα εντοπίστηκε από ποδηλάτη που περνούσε από το σημείο.

Η 30χρονη δημοσιογράφος πέθανε μέσα σε αυτοσχέδιο υποβρύχιο που είχε κατασκευάσει ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατό της.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη. Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου.

Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι "έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο" με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Οι δανέζικες και οι σουηδικές ναυτικές αρχές χρησιμοποίησαν δύτες, σόναρ και ελικόπτερα στην επιχείρηση διάσωσης και στην αναζήτηση του πτώματος της γυναίκας στον Κόλπο Κόγκε και στα Στενά Ορεσουντ ανάμεσα στα δύο κράτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή