Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπήρξε πρωτοπόρος στο είδος του συγγραφέας, γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ κλασικής επιστημονικής φαντασίας και σύγχρονης λογοτεχνίας. Ο Μπράιαν Αλντις (φωτ.) πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο σπίτι του στην Οξφόρδη, όπως ανακοίνωσαν ο γιος του Τιμ και ο ατζέντης του Κέρτις Μπράουν. Εγραψε πολλά βιβλία, ποιητικές συλλογές, κέρδισε σημαντικά βραβεία και το 2005 του απονεμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ ο τίτλος Officer of the Order of the British Empire (OBE), για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία. Στα ελληνικά κυκλοφορούν μεταξύ άλλων τα βιβλία του «Υπερ-πολιτεία» (εκδ. Ατραπός) και «Ταξίδι χωρίς τέλος» (εκδ. Αίολος).

(…) Επειτα από τρεις δεκαετίες στη σόου μπίζνες, ο Ματ Λε Μπλανκ δηλώνει έτοιμος να αποσυρθεί σε ηλικία 50 ετών. «Θα προτιμούσα να αποχωρήσω νωρίτερα και όχι αργότερα, γιατί θα μου άρεσε πολύ η ιδέα να μην κάνω τίποτα. Απολύτως τίποτα!» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός που αγαπήσαμε στον ρόλο του Τζόι στα δημοφιλή «Φιλαράκια».

(…) Ως τον πιο υψηλά αμειβόμενο ηθοποιό στον κόσμο, για τον τελευταίο χρόνο, όρισε το περιοδικό Forbes τον Μαρκ Γουόλμπερκ. Ο 46χρονος Αμερικανός ηθοποιός εκτιμάται πως κέρδισε τους τελευταίους 12 μήνες περίπου 68 εκατ. δολάρια, εξαργυρώνοντας κυρίως τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη σίκουελ του μπλοκμπάστερ φαντασίας «Transformers». Ο περυσινός κορυφαίος της λίστας, Ντουέιν Τζόνσον, ήταν φέτος δεύτερος με έσοδα 65 εκατ. δολαρίων, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Βιν Ντίζελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή