Αφαίρεσαν σημαντικές διατάξεις για τη βία!

Αφαίρεσαν σημαντικές διατάξεις για τη βία!

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόφαση που γεννά εύλογα ερωτήματα, αλλά και κινδύνους, κατέληξαν η FIFA και η διορισμένη από αυτήν προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ. Από τον νέο πειθαρχικό κώδικα αφαίρεσαν τις διατάξεις που ίσχυαν έως πέρυσι και αφορούσαν τα «μεμονωμένα» και τα «εκτεταμένα» επεισόδια. Στα δεύτερα περιλαμβάνονται περιπτώσεις όπως «πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης». Επρόκειτο για τα επεισόδια που γίνονταν μεταξύ των φιλάθλων στις εξέδρες ή/και εντός του αγωνιστικού χώρου και τα οποία, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτά, οδηγούσαν σε ποινές οι οποίες επιβάλλονταν στην ΠΑΕ που είχε την «αντικειμενική ευθύνη» για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Πλέον, με τον νέο πειθαρχικό κώδικα τα επεισόδια που προκαλούν φίλαθλοι στις εξέδρες θα μένουν ατιμώρητα, διότι αφαιρέθηκαν οι σχετικές διατάξεις!

Τιμωρία μιας ομάδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της εξακολουθεί να προβλέπεται για:

• Απρεπή συνθήματα – δείκτες λέιζερ – προειδοποιήσεις.

• Πυρσούς, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα.

• Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων.

• Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

• Βιαιοπραγία κατά αξιωματούχων αγώνα.

Τα επεισόδια στην εξέδρα και η φθορά ξένης περιουσίας παύουν να συνιστούν παράβαση του πειθαρχικού κώδικα, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη FIFA ούτε στην UEFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή